DİN ADAMLARINDAN ÇAĞRI

Van Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muğdat Mirekoğlu, Ramazan Bayramı’nın İslam alemine hayırla getirmesini dileyerek, Müslüman ülkelerdeki savaşların son bulması çağrısında bulundu.
Dernek binasında bir araya gelen din adamları, gündeme ilişkin konularla ilgili açıklamalarda bulundular. Grup adına açıklama yapan Van Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muğdat Mirekoğlu, sözlerine yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutlamakla başladı. Bu bayramın bütün insanlığa barış, kardeşlik güzel bir yaşam getirmesini istediklerini anlatan Mireklioğlu, “Müslüman devletlerinde yaşanan savaşlar artık son bulsun istiyoruz. Kimlerin sebep olduğu ve ne sebeple yaptığını bilmediğimiz bu savaşların içerisinde olan devletlerin büyüklerine çağrıda bulunuyorum bu savaşları artık durdurun. Rojava başta olmak üzere tüm savaşlar sona ersin. Rojava'daki Kürtler dünyadaki başka insanlar gibi kendi memleketleri ve topraklarında yaşamak istiyorlar. Kürtler hiç kimseye tarih boyunca zarar vermemiştir. Hiç kimsenin toprağına, canına, malına ırzına, namusuna kastetmemiştir. Sadece Mezopotamya dediğimiz bölgedeki topraklarında özgürce yaşamak istiyorlar” dedi.
Pakistan'dan, Afganistan'dan, Çeçenistan'dan “Mücahidim” diyerek Rojava gelen ve savaşan bu insanların böyle bir haklarının olmadığını ifade eden Mireklioğlu, “Gitsinler önce kendi devletlerini başkalarının elinin altından çıkarsınlar ondan sonra. Bir de cami minarelerinde halka yalan yanlış fetva veriyorlar. Buna hiçbir şekilde hakları yoktur” şeklinde konuştu.

vanhaber,van,haber,van haber

Bakmadan Geçme