DEVA Partisi Van İl Başkanı Odabaşı: Esnaf iflas bayrağını çekti

Esnafların iflas ederek zor günler geçirdiğini belirten Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Van İl Başkanı Semra Odabaşı, 'Ülkemizin en büyük sorunu şuan ekonomik krizdir. İnsanlar günümüzde mutsuz ve huzursuzdur. İnsanların borç yükü artıyor. Esnaflar kesinlikle hibe desteği istiyor. Esnaflar çalışmadığı halde vergi, sigorta, KDV, kira, stopaj, elektrik, su, doğalgaz gibi giderlerini ödemeye devam ediyor. Hükümet bu zamana kadar esnafların yarasına derman olacak somut bir adım atmadı. Sadece kredileri ertelemekle sorunları çözemezsiniz' dedi.

Burhan Ergin

DEVA Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı beraberindeki Edremit İlçe Başkanı Rüçhan Giritlioğlu, Halkla İlişkiler Başkanı Servet Cibali, Sağlık İşleri Başkanı Elif Naser, Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Peker, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Aycan Altınal ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan ve yazı işleri müdürümüz İkram Kali ile görüştü.

“Esnaflar iflas bayrağını çekerek zor günler geçiriyor”

Pandemi sürecinde esnafların iflas ederek zor günler geçirdiğini belirten DEVA Partisi İl Başkanı Semra Odabaşı, “Türkiye yoksullaşıyor, işsizlikte Cumhuriyet tarihimizin rekorları kırılıyor, cari açığımız katlanarak artıyor, enflasyon aldı başını gidiyor. Esnafımız diyor ki: "İflasın eşiğindeyiz; vergilerimizi, stopajlarımızı ödeyemiyoruz; elektrik, su faturalarını ödeyemiyoruz; kiralarımızı yatıramıyoruz. Pandemi nedeniyle faaliyetlerine son verilen esnaf ve sanatkârlarımız ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Parti olarak esnafları ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ediyoruz. Ülkemizin en büyük sorunu şuan ekonomik krizdir. İnsanlar günümüzde mutsuz ve huzursuzdur. İnsanların borç yükü artıyor. Esnaflar kesinlikle hibe desteği istiyor. Esnaflar çalışmadığı, kazanamadığı halde vergi, sigorta, KDV, kira, elektrik, su, doğalgaz gibi giderlerini ödemeye devam ediyor. Hükümet bu zamana kadar esnafların yarasına derman olacak somut bir adım atmadı. Sadece kredileri ertelemekle sorunları çözemezsiniz. Belli tedbirler alınarak yeme içme sektörüne kolaylık sağlanabilir. Ülkemizdeki esnafların durumu her ne kadar resmi rakamlara yansımıyorsa iflas bayrağını çekerek zor günler geçiriyor. Hükümet esnaflara destek vermedi. Sadece esnaflara kredi vererek borçlandırdı. Hükümet acilen esnafa hibe olarak destek vermelidir.” dedi.

“Hükümet insanları gün ekmeğine muhtaç etti”

Hükümetin ekonomik olarak ülkemize büyük zarar verdiğini söyleyen Odabaşı, “İnsanların giderleri her gün katlanarak artıyor. Elektrik, su, doğalgaz, hayatımızda yer alan temel gıda maddelerine herşeye her gün zam geliyor.İnsanlar artık evine et alamıyor. Geçmişte insanlar komşularına yardım ederdi fakat şuan öyle bir ekonomik kriz yaşanıyor ki herkes ancak kendi geçimini sağlıyor. Devlet vatandaşlarına yardım etmek zorundadır. Milleti Yaşat ki Devlet Yaşasın anlayışıyla hareket etmek lazım. Biz DEVA Partisi olarak ülkemizi içinde bulunduğu bu kötü durumdan kurtarmak istiyoruz. Milletimizin daha fazla sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Teşkilatlanmada diğer illerle eş zamanlı olarak gidiyoruz. Şuan vatandaşlarımızın umudu DEVA Partisi’dir. Allah’ın izniyle bir an evvel iktidara gelerek insanlarımızı bu sıkıntılardan kurtaracağız. Bakın bunu ülkede yaşayan herkes söylüyor. Ülkemizdeki ekonomideki kötü gidişatı ancak DEVA Partisi çözüme kavuşturur. İcra daireleri icra dosyalarıyla dolup taştı. Bugün kime dokunsanız bin ah işitirsiniz. Hükümet insanları gün ekmeğine muhtaç etti. Gündemi değiştirmekten başka bir şey yapmıyorlar. AK Parti devlet ciddiyetini bitirme noktasına getirdi. Devlet vatandaşlarını korumakla yükümlüdür ama şuan devlet ve vatandaş arasında ciddi bir sorun var. Biz her zaman hükümet ve devleti ayırdık. Devlet baki, iktidar geçicidir. Biz devletimizi çok seviyoruz, Hükümet ekonomik olarak ülkemize çok büyük zarar verdi” diye konuştu.

“Kurumlarda görev alan herkesin aklıselim hareket etmesi gerekir”

Van’da haksız yere işten çıkarılmaların olduğunu kaydeden Semra Odabaşı, “Van’da belediyeler sadece oyalama taktiğiyle iş yapıyor. Belediyelerde çalışan insanlar işlerinde güçlerinde çalışırken bir anda işten çıkarıldı. Bize gelip haklarını savunmalarını istedi. Bizde parti olarak araştırıp soruşturduk. Gerçekten de insanları hiçbir neden gösterilmeden işten çıkarmışlar. Böyle bir şey olabilir mi? Niçin insanların ekmeğiyle oynuyorsunuz. Bakın bu vebaldir. Allah kimsenin hakkını kimseye bırakmaz. Kurumlarda görev alan herkesin aklıselim hareket etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

“Van Asker Hastanesi mutlaka korunmalıdır”

Van Asker Hastanesi’nin mutlaka korunması gerektiğini söyleyen Başkan Odabaşı, “1950 yılında yapılan, 2016 yılında Sağlık Bakanlığına devredilen Van Asker Hastanesi’nin yıktırılarak yerine Tuşba Devlet Hastanesinin yapılacak olması yanlıştır. Van Asker Hastanesi mutlaka korunmalıdır. Van Asker Hastanesi kentin hafızasıdır. Maalesef ilimizi yönetenler kentin hafızasını yaşatacakları yerde öldürüyorlar. Van Asker Hastanesi ilimiz için büyük önem arz ediyor. Yıktırılacak olması kesinlikle yanlıştır. Tuşba Devlet Hastanesi başka bir yerde yapılmalıdır” dedi.

Semra Odabaşı son olarak Kapıköy Sınır Kapısı’nın belli tedbirler alınarak açılması gerektiğini söyledi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan ve yazı işleri müdürü İkram Kali, DEVA Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı’na ve beraberindekilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme