Dershanelerin kapatılmasına bir tepkide Türk Eğitim-Sen’den

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) dershaneleri kapatmaya yönelik hazırladığı kanun taslağına Türkiye genelinde tepkiler yağmaya devam ederken bir açıklamada Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız’dan geldi.

Fazıl ERÜŞ

Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, okullardaki eğitim seviyesi iyileştirilmeden dershanelerin kapatılamayacağını söyledi.

Dershanelerde çalışan on binlerce öğretmenin olduğunu belirten Yıldız, “ Dershaneler kapatılırsa bu öğretmenler ne yapacak bunu düşünen var mı? Ayrıca öğretmenler tek mağdur olmayacak. Dershanelerde eğitim almak zorunda olan 1 milyon’dan fazla öğrenci var. Günü kurtarma politikalarıyla alınan ani kararlarla çocuklarımızın geleceğini karartamayız” dedi.

Dershane sahipleri de mağdur olacak

Dershane kapatılması olayına kişisel bakılmaması gerektiğini söyleyen Yıldız, “ Dershaneler eğitim kurumunun yanında birer ticarethanedir. Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi için fiziki yapılar uygun değil. Bu şartları taşıyan Dershane Van’da yok.  Dershane sahiplerini de bu konuda düşünmeliyiz. Onları da mağdur etmemeliyiz. Bu nedenle hükümet dershanelerin kapatılması konusunda periyodik bir çalışma yapmalıdır.

Adaletli davranmalısınız

Dershanelerde uzun süre çalışmış, öğretmenlik vasfı kazanmış öğretmenleri KPSS sınavına tabi tutmadan Milli Eğitim kadrosuna almanın adaletsizliğe neden olacağını vurgulayan Yıldız, “ Bu adaletsizliği görmezden gelemeyiz. Çünkü KPSS sınavından yeterli puan alan öğretmenlerimiz hala atanamadı. Bu nedenle geri adım atılmasa dershane sahiplerini, öğretmenleri, öğrencileri hatta öğrenci velilerini de karşınıza almış olursunuz” dedi.

Bakmadan Geçme