Depremden saniyeler önce bildirim gönderdi

Android deprem uyarı sistemi geçtiğimiz sene ülkemizde kullanıma açıldı. Marmara Denizi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden saniyeler önce Android kullanıcılarına bildirim gönderildi.

Android tarafından ücretsiz olarak sunulan deprem uyarı sistemi geçen sene kullanıma açıldı. Android sahipleri bu sistemi telefonlarındaki "ayarlar" kısmından açabiliyor.

Android Deprem Uyarı Sistemi, 3 milyardan fazla akıllı telefonun çoğunda bulunan ivme ölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve sarsıntıdan etkilenen bölgelerdeki Android kullanıcılarına uyarı gönderiyor.

4 Aralık günü meydana gelen ve merkez üssü Marmara Denizi olarak bildirilen depremden saniyeler öncesinde de Android telefon sahiplerine bildirim yollandı. Fakat yine de Android işletim sistemi bu uygulama ile her deprem öncesinde bildirim gönderilmesini taahhüt etmiyor. Android işlemcili akıllı telefonlar, yakın çevrenizde olan 4,5 ve üzeri büyüklükte meydana gelen depremleri size uyarı olarak gönderebilmek için konumunuzu kullanıyor. 

Android Deprem Uyarı Sistemi nasıl açılır?

Android deprem uyarı sisteminden yararlanmak için kablosuz bağlantı veya veri bağlantınızın açık olduğundan emin olun

  • Telefonunuzda "Ayarlar" kısmını açın
  • Konum > Gelişmiş > Deprem uyarılarına dokunun
  • Deprem uyarılarını açın.

Bu sistem sayesinden uyarıyı sarsıntı başlamadan önce, sarsıntı sırasında veya sonrasında alabilirsiniz.

Kaynak: Sözcü

Bakmadan Geçme