DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, düzenlenen programla anıldı.

Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, düzenlenen programla anıldı.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Van İl Koordinasyon Kurulu ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanlığı üyeleri, Beşyol Meydanı’ndan Akköprü Deresi kenarındaki Deprem Anıtı’na kadar yürüdü. Aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu kalabalık, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.
Burada bir açıklama yapan BDP Van İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, "2 yıl önce bu saatte büyük bir doğal afet yaşandı. Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti. Mağduriyet çok büyüktü. Maalesef sosyal devlet görevini yerine getiremedi. Mağduriyet halen büyük. Bedenler enkaz altından çıkarıldı ama Van halkının mağduriyeti ve gönlü hala enkaz altındadır” diye konuştu.
TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şemsettin Bakır ise, depremde hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını belirterek, “TMMOB olarak öncelikle bir doğa olayı olan depremin 23 Ekim ve 9 Kasım’da afete dönüşmesi nedeniyle Van halkının acılarını, dayanışma duygularımızı paylaşmak için depremin ilk gününden bugüne kadar halkımın yanında yer aldık. Daha fazla mağduriyet yaşanmaması için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek, ama aynı zamanda bilimin gözüyle gerçeğe ışık tutmak, yeni acılar yaşanmaması ve yaşananlardan ders çıkarılmasını isteğimiz için hep halkımızın yanında olduk” dedi.
Kalabalık, ölenlerin anısına Deprem Anıtı’na gül bıraktıktan sonra dağıldı.

Bakmadan Geçme