DEPREM ONLARIDA BİRLEŞTİRDİ

Rıdvan CAN
Van'da yaşanan depremler sonrası sorun yaşayan sektörlerin başında gelen,  Yap-Satçılar ve Kooperatifçiler kurumsallaşmak,  daha güvenilir, daha kaliteli ve değer kazanan işler yapmak amacıyla  güçlerini birleştirerek, Yap-Satçılar ve Kooperatifçiler Derneği (Van Yapı Der) çatısı altında bir araya geldiler. Dernek kuruluşunu tamamlayan Van Yapı Der yönetim kurulu ve dernek üyeleri önceki gün basınla iftar yemeğinde bir araya geldi.
Yemekte bir konuşma yapan Van Yapı Der Başkanı Murat Akbaş, Van'ın hızlı gelişen ve büyüyen bir şehir olduğunu belirterek,  dernek kurucuları olarak kentin imar yapısına kurumsal anlamda katkıda bulunmak üzere dernek çatısı altında bir araya geldiklerini ifade etti.  Akbaş, Van ekonomisinin lokomotifinin inşaat sektörü olduğuna vurgu yaparak, ilde istihdamın yüzde 50'nin inşaat sektörü tarafından sağlandığına ve derneğin bu anlamda önemine dikkat çekerek,  "Derneğin kuruluş amaçlarından biri de Van'daki sosyal faaliyetlere destek olmak, örnek olmaktır. Sektörde iş yapan kişilerin dayanışma içerisinde olmasını istiyoruz. Bunu da  derneğimiz  sağlayacaktır.. Yap-Sat ve Koperatifçiler adı altındaki bu güçlü oluşuma Van'daki çalışmalarını yürüten tüm yap-satçı arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Bu dernek bünyesinde, ortak projeler üretip güzel Van'ımıza faydalı olabilecek işlere imza atacağız" dedi. 40'a yakın üyenin katıldığı yemeğe dernek başkanı Murat Akbaş,  Dernek olarak bir sonraki süreçte de üyeler ile birlikte sık sık bir araya geleceklerini söyledi.
SORUNLARI GİDERECEĞİZ!
Dernek Başkanı Murat Akbaş, Van ilinde faaliyette bulunan konut ve işyeri yapıların yasal çerçeveler doğrultusunda birliğini sağlamak ortak sorunları gidermek için bir araya geldiklerini belirterek, amacımız  Van'da görev yapan müteahhitlerle birlikte  daha iyi hizmet vererek,  ildeki konut  alanında yaşanan  sorunları gidermektir. Akbaş, bundan sonraki, süreçte yap-satçılar  ve kooperatifçiler  olarak yapacakları  inşaatların her açıdan kalite düzeyini artırmak, inşaatları  standarda kavuşturarak, piyasada oluşan haksız rekabeti de ortadan kaldırmak istediklerini   söyledi.
MÜŞTERİ HAKLARINI KORUMAK!
Van Yapı Der'in öncelikli hedefinin yap-satçı ve kooperatiflerin yasal sorumluluklarını yerine getirmesinde takipçi olacaklarını ayrıca müşterilere yardımcı olmak ve haklarını korumak olduğunu dile getiren Akbaş, resmi kurum ve kuruluşlarında özellikle inşaat üreticilerinin de işlerini daha düzenli ve rahat yürütülmesi adına takip işlerini de üstlenerek aksaklıkların giderilmesi konusunda yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.  Van Yapı Der Başkanı Akbaş, ileriki süreçte de dernek bünyesinde eğitim,  seminer, panel, kurs gibi çalışmalara önem vereceklerini belirterek,  dernek olarak bir yardımlaşma sandığı oluşturacaklarını ve üyeler arasındaki ekonomik dayanışmayı da sağlamak istediklerini söyledi.
Yeni kurulan Van Yapı Der Yönetim Kurulu Üyeleri
Murat Akbaş: Başkan
Salih Özünver: Başkan Vekili
Yönetim kurulu üyeleri ise Burhanettin Karahan, Fuat Değer ve Şemsettin Bozkurt’tan oluştu.

Bakmadan Geçme