DEPREM FİRARİSİ YAKALANDI

Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nden firar eden 6 ayrı suçtan sabıkalı şahıs Muş'ta yakalandı.
Muş Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, "görevi yaptırmamak için direnme, parada sahtecilik, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, nas'ı ızrar, tehdit, uyuşturucu madde kaçakçılığı' suçlarından toplam 19 yıl 11 ay 1 gün kesinleşmiş cezası bulunan ve hükümlü olarak kaldığı Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nden 23 Ekim 2011 günü firar ettiği için cezaevi firarisi olarak aranan K.K. isimli şahsın, Dere Mahallesi Buğday Meydanı'ndaki bir evde olduğu tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, firari şahsı yakalamak için mahalleye operasyon düzenledi. Polisi görünce kaçmaya başlayan şahıs, Dere mevkiinde kıskıvrak yakalandı. Polisteki sorgusunun ardından adli makamlara çıkarılan K.K., Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
K.K.'nin 30 ayrı suçtan sabıkalı kardeşi A.K. de Van Depremi'nin hemen ardından cezaevinden firar etmiş, 28 Şubat 2012 günü Muş'ta bir yolcu otobüsünde yakalanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

van haber, haberler van

Bakmadan Geçme