DEPREM BÖLGESİNDE 23 NİSAN COŞKUSU

Vanlılar bazı sivil toplum örgütlerinin yaptığı 'törenlere katılmayın' çağrısına uymayarak kutlamalara ilgi gösterirken, BDP'li Van Belediyesi'nden törene hiçbir yetkilinin katılmaması dikkat çekti.

 
Sabah Van Valiliği'nin bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan törene Van Belediye Başkanlığı'ndan hiç kimse katılmazken, iki zabıta memuru tarafından getirilen çelenk ise Atatürk Anıtı'na bırakılmadı. Daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde devam eden törende Van Valisi Münir Karaloğlu ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, bazı sivil toplum örgütlerinin bir gün önce yaptıkları '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na katılmama çağrılarına rağmen kutlamalara yoğun ilgi gösteren vatandaşların ve çocukların bayramını kutladılar. Çeşitli okullardan gelen öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunarak, konuşmalar yapıldı. İl Mili Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'ın yaptığı konuşmanın ardından ilköğretim okulları arasında şiir, resim ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Güvenç ve Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler tarafından ödülleri verildi. Resmi geçit töreninin ardından protokol üyeleri, depremzede çocuklara moral vermek için Van'a gelen aralarında Engin Şenkal, Adsız Karaduman ve Sinan Pekinton'un da bulunduğu ünlü sinema ve tiyatro oyuncuları ile birlikte 11. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'nin açılış yürüyüşüne katıldılar. Bu yıl 'Her okul bir tiyatro' sloganı ile düzenlenen tiyatro etkinliğinde okulların yaptıkları gösteriler eşliğinde yapılan yürüyüşe vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Yürüyüş, Van Devlet Tiyatro
Müdürlüğü'nün bahçesinde son buldu. Protokol üyeleri, yürüyüşün ardından düzenlenen 'Çocuk Gözüyle Deprem Kareleri Fotoğraf Sergisi'nin açılışına katıldılar.
Öğleden sonra İskele Mahallesi'ndeki Yaşar Kemal Kültür Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle devam eden kutlamalar, akşam saatlerinde Haluk Levent'in verdiği konserle son buldu. Bu arada sıcak nedeniyle baygınlık geçiren öğrenciye, tören alanına çağrılan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na ait ambulansta müdahale edildi.
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme