Demirtaş: Sandıkta Yarınlarımız Çıkacak

Selahattin Demirtaş, İstanbul’da oyunu kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, oyunu seçim bölgesi olan Sultanbeyli Hamidiye Mahallesi Mevlana Ortaokulu’nda kulandı. Okul bahçesinde yurttaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Demirtaş, yurttaşların attığı “En büyük başkan bizim başkan” sloganlarıyla oy kullanacağı sandığa gitmek üzere okula girdi. Oy kullandığı 1114 Nolu sandıkta sandık görevlileri ile selamlaşan ve başarılar dileyen Demirtaş, ardından oy pusulasını alarak kabine geçti. Demirtaş, oyunu sandığa attıktan sonra gazetecilere kısa açıklamada bulundu.


Seçimlerin hiç kimsenin ötekileştirilmediği, hiç kimsenin kendini ikinci sınıf yurttaş hissetmediği yeni bir anayasaya vesile olması temennisinde bulunan Demirtaş, “Temennimiz odur ki Türkiye’nin iç barışına, özgürlüğüne ve demokrasisine katkı sunacak bir seçim olur. Seçim süreci adil eşit bir yarış çerçevesinde gelişmedi. ‘Demokratik bir yarış yaptık’ diyemem. Bütün haksızlıklara, adaletsizliklere rağmen biz Türkiye’nin kardeşlik duygularını büyütmeye çalıştık. Herkesin sandık başında olmasını temenni ediyorum. Özgür geleceğimiz, çocuklarımız için bu oyları sandığa atıyoruz. Sandıktan yarınlarımız çıkacak. Seçim sonuçları ne olursa olsun bütün ülke için hayırlı olsun. Sonuç ne olursa olsun hiç kimse umudunu yitirmesin. Bu ülkenin çok güçlü bir demokrasi dinamiği var. Seçimlerin, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, hiç kimsenin kendini ikinci sınıf yurttaş hissetmediği yeni bir anayasaya vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sandık görevlilerine de dikkatli olmaları için çağrıda bulunan Demirtaş açıklamasında, “Bu oylar bin bir emekle sandığa atılıyor. Son derece dikkatli ve duyarlı olunmalı. Sandığa ne girmişse o çıkmalı. Sandığa hangi zarf atılmışsa o yansıtılsın istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Demirtaş açıklamasının ardından kendisine eşlik eden HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ayşe Erdem ile birlikte okuldan ayrıldı.


Bakmadan Geçme