Değişmeyen fotoğraf

1976 yılında Çaldıran ilçemizde meydana gelen 3840 kişinin öldüğü 497 kişinin yaralandığı 7 büyüklüğündeki depremi yeniden hatırladım.

Vanlılar kaygılı, gergin bir hafta sonu geçirdi.

 

İran sınırına dayanan koronavirüsün Van'a sıçraması endişesi duyan Vanlılar sıkıntılı bir gecenin ardından pazar sabahına deprem sarsıntısıyla uyandılar.

 

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüste ölüm sayısı giderek artarken İran’da ilk olarak Kum kentinde ortaya çıkan ve ülkede hızla yayılmaya başlayan virüsten ölenlerin sayısı 8’e yükseldi.

 

Bu gelişmenin ardından İran’dan Van’a giriş yapan 3 Türk vatandaşı ve Hakkâri’de de ateşi yükselen bir çocuk ile annesi yüksek ateş tespit nedeniyle şüpheli olarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.  İran’dan Van’a girişlerin durdurulmasını isteyen Van halkı yüksek ateş nedeniyle 5 kişinin Van Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi ve gözlem altına alınmasından duyduğu endişeyle cumartesi gününün geçirdi.

 

Pazar sabahı Vanlıları deprem sarsıntısı uyandırdı.

 

Van'ın batısındaki Batı Azerbaycan eyaletine Hoy ilinin bağlı Kotur ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem Van’da panik yarattı. 

 

Van ve çevre illerde de etkili olan depremde Başkale ilçemizde 9 vatandaşımız hayatını kaybetti,  37 vatandaşımız da yaralandı.  Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 

Başkale’de can ve mal kayıplarına neden olan deprem görüntülerini izlerken gerilere gittim.

 

1976 yılında Çaldıran ilçemizde meydana gelen 3840 kişinin öldüğü 497 kişinin yaralandığı 7 büyüklüğündeki depremi yeniden hatırladım.

 

50. Yıl Ortaokul’nda öğrenciydim.  Teneffüs zili çalmasının ardından sınıfa girmiştik. Daha sıralarımıza oturmadan deprem meydana gelmiş, büyük bir panik ve bağrışmalarla merdivenlerden inerek evlerimize koşmuştuk.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme