Davutoğlu-Barzani telefonda görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani ile telefon görüşmesi yaptı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK’ya yönelik operasyonla ilgili Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedildi. Görüşmede, Başbakan Davutoğlu, Barzani’ye, “PKK eylemlerine son vermedikçe her türlü tedbire başvurulacaktır” dediği öğrenildi.
 
Barzani’nin ise Davutoğlu’na, “Türkiye’nin bölgedeki terörist örgütlerin tahriklerine karşı kararlı duruşunu destekliyoruz” dediği ifade edildi. Barzani’nin ayrıca Davutoğlu’na, son günlerdeki terör saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye dileğinde bulunduğu kaydedildi. 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA SORULDU

Davutoğlu şunları söyledi: Bugün sabah Sayın Mesut Barzani ile bir  görüşmemiz oldu. Sayın Barzani ile 1 saate aşkın, bir durum değerlendirmesi  yaptık. Ben kendilerine Türkiye'nin Kuzey Irak'ta özellikle operasyonun amaçları  ve çerçevesini aktarma imkanı buldum. Sayın Barzani, Türkiye'nin gerek DAEŞ ile  gerek PKK'ya yönelik operasyonlarının haklı temellere dayandığını ve bu çerçevede  Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bir kez daha ifade ettiler."

Bakmadan Geçme