Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü.

G20 Liderler Zirvesi nedeniyle İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 1 saat 5 dakika sürdü.

CUMHURBAŞKANLIĞI: 'İKİLİ İLİŞKİLER VE BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, görüşmenin pozitif bir atmosferde gerçekleştiği, ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alındığı belirtildi. Görüşmede, iki liderin Türkiye-ABD ilişkilerini daha güçlendirmek ve geliştirmek için müşterek irade beyanında bulunduğu ve bu doğrultuda ortak bir mekanizma kurulması konusunda mutabık kaldığı kaydedildi. İkili ticaret hacminin artırılması yönündeki ortak perspektif doğrultusunda karşılıklı olarak atılacak adımların müzakere edildiği görüşmede, NATO ittifakı ve stratejik ortaklık zeminine vurgu yapıldığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede iklim değişikliği konusunda karşılıklı olarak atılan adımlardan duyulan memnuniyet dile getirildi.

BEYAZ SARAY: NATO MİSYONUNA KATKILARDAN DOLAYI TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden'ın Afganistan'daki NATO misyonuna yaklaşık 20 yıldır yaptığı katkılardan dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiği belirtildi ."Biden, yapıcı ilişkileri sürdürme, işbirliği alanlarının genişletmesi ve anlaşmazlıkların etkin bir şekilde üstesinden gelme isteğinin altını çizdi" ifadeleri kullanıldı. "Liderler, Suriye'deki siyasi süreci, Afganlara insani yardımın ulaştırılmasını, Libya'daki seçimleri, Doğu Akdeniz'deki durumu ve Güney Kafkasya'daki diplomatik çabaları ele aldı" ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme