Çözüm ve barış süreci sürdürülemez

DBP Eş Genel Başkanı Ayna, 'Önderlik olmadan çözüm ve barış süreci sürdürülemez” dedi. 'Önderliğine Sahip Çık' panelinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Ayna, 'Önderlik olmadan çözüm ve barış süreci sürdürülemez. Bu noktada herkesi bu süreci ve Önderliği sahiplenmeye çağırıyorum” dedi

Şehit Nuda Kültür Merkezi’nde panel düzenlenen panele DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, Avukat Miraz Çallı, HDP İl Eş Başkanı Derya Havya, KJA üyeleri, Barış Anneleri Meclisi’nin yanı sıra yüzlerce partili i katıldı.

DBP Van İl Eş Başkanı Şahin, konuşmasına seçimlerde kazanılan başarıya değinerek başladı. Şahin, “Önderliğimizin özgürleşmesi ve Kürt sorununun yasal ve anayasal güvenceye kavuşturulması temelinde mücadelemizi tüm gücümüzle yürütme konusunda inanç ve kararlılığımızı bir kez daha belirtiyoruz” diye konuştu.

HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva da, Öcalan’ın zor koşullarda verdiği mücadele ile halklara ışık olduğunu belirtti. Tekçi ve inkarcı zihniyetin bedellerinin özgürlük mücadelesini sürdürenlere ödetildiğini ileri sürdü.

Öcalan’ın yıllardır özgür yaşam, kadın özgürlüğü, özgür gençlik için mücadele ettiğini söyleyen DBP Eş Genel Başkanı Ayna, toplumda kadının köleleştirilmesinin de din ile temellendirilmesi algısına işaret ederek, ulusal kimliklerin inkar edilmesinin temelinde de kadın-erkek ayrımının yattığını belirtti. Cinsler, ulusal ve inanç kimlikleri arasında farklılıkların her zaman olduğunu, ancak insani olarak tüm farklılıkların eşit olduğunu dile getirdi. Öcalan ile halklar arasına mesafe konularak ayrıştırmanın yaratılmak istendiğine değinen Ayna, şimdilerde devletin “Kürt gerçekliğini kabul ettiğini” göstermeye çalıştığını, ancak kamusal ve resmi alanda bunu reddettiğini ileri sürdü.

Konuşmaların ardından panel sona erdi.

Bakmadan Geçme