ÇÖZÜM SÜRECİ VE KALKINMAYA OMUZ VERECEĞİZ

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, yerel kalkınmada büyükşehir belediyesinin çok önemli bir fonksiyon sahibi olduğunu belirterek, bu yönde gerek çözüm sürecine gerekse de yerel kalkınmaya katkı sunacak bir belediyecilik anlayışını icra edeceklerini söyledi.

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, seçim çalışmalarına yoğun ziyaret trafiği ve programlara katılarak devam ederken, yapılan çalışmalar hakkında kısa bir demeç verdi. sivil toplum örgütlerini, kamu kurum ve kuruluşlarını, parti teşkilatlarını ve vatandaşları ziyaret ederek yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Gülaçar, halkın belediyeden beklentilerini dinlediklerini ve buna karşılık AK Parti belediyeciliğinin getireceği çözümleri, yenilikleri ve hedefleri paylaştıklarını ifade etti. Gülaçar, “İnsanlarımızla Van’ın sorunlarını paylaşıyoruz, beklentilerini dinliyoruz ve buna karşılık yapacaklarımızı anlatıyoruz. Van’ın değişmesi gerektiğini, fırsatlardan en iyi şekilde istifade etmesi gerektiğini, büyükşehir belediyesinin önemi, taşıdığı sorumlulukları ve geleceğe dair kurduğumuz hayallerimizi paylaşıyoruz. Sorun çok. Fakat buna karşılık büyükşehir belediyesinin Van’ın şehircilik sorunlarını rahatlıkla çözebilecek bir potansiyeli olduğunu dile getiriyoruz. Van’ın dünya şehri bir medeniyete ulaşması için tek eksiğin AK Parti belediyeciliğinin olduğunu dile getiriyoruz. AK Parti’nin niçin olması gerektiğini dile getiriyoruz. Diğer şehirlerde 21. yüzyıl belediyeciliği icra edilirken, Van’ın niçin mahrum kaldığını anlatıyor ve bu mahrumiyetin AK Parti’yle giderileceğini paylaşıyoruz” dedi.
Büyükşehir belediyesinin çözüm sürecine ve yerel kalkınmaya hizmet edecek sorumlukları olduğunu ifade eden Gülaçar, belediyenin şehircilik hizmetlerinin yanı sıra bu yönde varlık gösteren güçlü bir misyonu olduğunu vurguladı. Gülaçar, “Çözüm süreci sadece politik alanla sınırlı bir süreç değildir. Bu süreç, aynı zamanda yerel ve bölgesel anlamda ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarımızı çözmemiz gereken ve bu yöndeki geri kalmışlığımızdan kurtulmamız gereken toplam bir ilerleme sürecini ihtiva etmektedir. Bu konuda yerel yönetimin lideri olan büyükşehir belediyesinin güçlü bir inisiyatifi ve sorumluluğu var. Biz, önümüzdeki yeni belediyecilik döneminde bu sorumluluğun altını dolduracak faaliyet ve girişimlerde bulunarak, bu yönde fırsatlar üreten, çözüm üreten, tıkanan damarları açan, iş ve aş kapısı açan, yerel dinamikleri destekleyen, yerel siyasetin tüm özneleriyle işbirliği içinde olan ve bu çizgide yerel refahı ve huzuru inşa eden öncü bir belediyeciliği icra edeceğiz. Bu sayede yerel kalkınmaya ve çözüm sürecine omuz vereceğiz, güç ve enerji vereceğiz” diye konuştu.
Van’ın çözüm bekleyen acil şehircilik sorunları olduğunu dile getiren Gülaçar, “Biz dünün ve bugünün değil, yarının şehrini hayal ediyoruz. Köyleriyle birlikte Van’ın 50 yılını, 100 yıllık geleceğini ele alan plan ve projelerimizi hazırlıyoruz. Bu yönde gerek il dışından gerekse de yerelde oluşturduğumuz profesyonel ekipler şu an yoğun bir mesai harcıyor. İlk etapta Van’ın acil sorunlarını kalıcı çözüme kavuşturacağımız projeleri hazırlıyoruz. Bununla birlikte sosyal projeler hazırlıyoruz. Bunları ilerleyen günlerde halkımızla paylaşacağız. Tabi bu bizim için bir başlangıç. İnşallah göreve geldiğimizde, katılımcı bir anlayış ve kollektif bir akılla bu şehrin geleceğini hep birlikte tasarlayacak ve hep birlikte inşa edeceğiz. Halkımızla şunu paylaşmak istiyorum. Bu bölgenin bir evladı, bir kardeşiniz olarak, fikriyatı ve hissiyatı ne olursa olsun, bu memlekette yaşayan her bir insanımızın kendini bulabileceği, ‘bu benim belediyem’ diyebileceği itibarlı bir belediyeciliği kurmak istiyoruz. Bunu tek başımıza değil, 1 milyon Vanlı kardeşimizle birlikte kurmak istiyoruz. Allah’ın izniyle büyükşehrin idareciliğini nitelikli ve samimi ekiplerle herkese cevap veren bir çizgiye taşıyacağız. Bu yönde Türkiye’de muhteşem hizmetler üreten AK Partili büyükşehir belediyelerimiz tecrübelerini sonuna kadar bizimle paylaşmaya ve her türlü desteği vermeye hazır. Tabi ki belediyecilik ekip işidir. Profesyonel bir yönetim işidir. Biz bunun gereğini hakkıyla yerine getirmek için büyük bir hazırlık çabası içindeyiz. İnşallah İstanbul’un, Bursa’nın, Konya’nın, Kayseri’nin marka şehirler oluşturan ak belediyelerimizin gerisinde kalmayacağız. Türkiye’nin hayallerini gerçekleştiren AK Parti çatısı altında Van’ın hayallerini gerçekleştireceğiz. Bütün bunlar beni son derece heyecanlandırıyor ve sabırsızlandırıyor” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme