Çocuklardan Tiyatro Keyfi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar, Van Devlet Tiyatrosu’nun düzenlediği “Van-Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği” kapsamında Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun “Alaaddinin Sihirli Lambası” ve Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun “Gogo” adlı çocuk oyunlarını izlediler.

Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, bu yıl 14.’sü düzenlenen, Türkiye’de ve dünyada bir eşi daha bulunmayan bu şenliğe katılarak, Çocuk Evleri’ndeki çocukların entelektüel kişiliklerine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Işık, bu amaç doğrultusunda daha önce de Van Devlet Tiyatrosu’nun “Kurşun Asker”, “Ayışığı Sirki” ve “Kurbağa Prens” adlı çocuk oyununu izlettirdiklerini ifade etti.
Çocukların yaşamla bağlarını oyunla kurduğunu belirten kuruluşun Çocuk Gelişim Uzmanı Yıldız Tekin ise, “Tiyatro, çocukların eğitiminde mutlaka kullanılması gereken bir sanat dalıdır. Çocuklar tiyatro ile dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerilerini geliştirirler. Kendilerini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenirler. Çocuğun sosyal gelişimini hızlandırarak, duygularını tanıma ve bunları ifade etmesi açısından bakıldığında duygusal gelişimine katkıda bulunur. Bu nedenle çocukların sanattan, tiyatrodan, dramdan mutlaka yararlandırılması gerekmektedir” dedi.
Oldukça renkli ve canlı dekorlarla süslenen oyunları ilgiyle izleyen çocuklar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakmadan Geçme