ÇİFTÇİLERİMİZİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ GEREKİR

Van Ticaret Borsası (VATBO), Yönetim Kurulu Başkanı Salman Toprak, bölgedeki çiftçilerin tarım ve hayvancılık konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Van Ticaret Borsası (VATBO), Yönetim Kurulu Başkanı Salman Toprak, bölgedeki çiftçilerin tarım ve hayvancılık konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 
VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Salman Toprak, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Sıcak bir ortamda geçen kahvaltının ardından yaptıkları ve yapacakları hizmetlere değinen Toprak, kurumların amacının hizmet olduğunu belirterek, Van’a ve bölgeye nasıl hizmet yapabilecekleri konusu üzerinde durduklarını söyledi. Barış süreci ile birlikte Ankara ile iletişime geçtiklerini ifade eden Toprak, “Hakkari ve Muş illerimizde borsa yok. Bu nedenle barış süreci ile birlikte Hakkari’ye bu hizmetin gitmesi lazımdı. Bizde Hakkari ilimizi faaliyet alanımıza dahil ettik” dedi.
Tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunları çözeceklerinin altını çizen Toprak, “2014 yılında Hakkari ilimizle birlikte Erciş ilçemizde bir şube açacağız. Bunun yanında Özalp ve Çatak’ta da çalışmalar devam ediyor. İnşallah oralarda da şube açacağız. Ayrıca Van’da et ve balık kurumuna dair bir sistem kuracağız. Bu yeni sistem doğrultusunda ilde canlı hayvan değil kesilmiş hayvan satacağız” ifadelerini kullandı.
ÇİFTÇİLERİMİZİN TARIM VE HAYVANCILIK KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLMESİ GEREKİR
Van’da tarım alanında kooperatifçiliğin olmadığına değinen Toprak, “İlimize biçerdöverler Konya, Batman ve Diyarbakır’dan gelmektedir. Bu da çiftçilerimize külfetli oluyor. Çiftçilerimizin yıllardır süren bu sorununa kooperatif modülü ile iki adet biçerdöver alarak çözüm bulacağız. Çiftçilerimizin özellikle tarım ve hayvancılık konusunda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda da gerekli çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme