CHP VAN İL BAŞKANI KURUKCU GÖREVİNDEN AYRILDI

Göreve geldiği günden bu yana Van'ın sorunlarını sürekli gündeme getirerek çözüm arayan CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu görevinden ayrıldığını açıkladı.

Burhan Ergin

2011 yılından beri CHP’de çeşitli görevler alarak partiye hizmet eden CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu görevinden ayrıldı.

“Alnım ak, başım dik ayrılıyorum”

Sosyal medyada açıklama yapan Kurukcu, “CHP Van İl Başkanlığı görevimden ayrılıyorum. 2005 yılında SHP Erçek Belde Başkanlığı,2011 yılında CHP Van il Başkan Yardımcılığı, 2014 yılında CHP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı, CHP İpekyolu ilçe Başkanlığı, 2018 yılında CHP Van Milletvekili Adaylığı, 2015-2021 yılları arasında, 6 yıl boyunca CHP Van il Başkanlığı görevimi onurla sürdürdüm. Bu süre boyunca parti politikaları, insan hak ve özgürlükleri, demokrasi mücadelesi dışında bir hatta yer almadım. Akçeli hiçbir işte, başımızı öne eğecek hiçbir davranışta bulunmadım. Parti politikaları ve parti geleneğinden ayrılmadım. Başımız dik, alnım ak, borçsuz ve harçsız bir şekilde bu güne kadar itina ile yürüttüğüm CHP Van İl Başkanlığından gördüğüm lüzum üzerine ayrılıyorum. Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, tüm partili yoldaşlarıma, il yöneticilerimize, ilçe örgütlerime, kadın ve gençlik kollarıma ve tüm sevenlerime bugüne kadarki süreçte gösterdikleri ilgi ve destek nedeniyle hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak il örgütümüze şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Öte yandan sosyal medyada açıklama yapan Vanlılar Mehmet Kurukcu’ya destek vererek, görevde kalması gerektiğini belirttiler.

 

Bakmadan Geçme