CHP İl Başkanı Kurukcu'dan önemli açıklama: Esnaf yok sayılıyor

Göreve geldiği günden bu yana Vanlı esnafın sorunlarını gündeme taşıyarak çözüm arayan CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, pandemi sürecinde ağır darbe alan esnafın ayakta kalabilmesi için somut destek verilmesi gerektiğini belirterek, 'Ülkenin vergi lokomotifi esnaf, sanki ülkenin ekonomik buhranının sorumlusu kendisiymiş gibi iktidar tarafından aylardır yok sayılmıştır' dedi.

Burhan Ergin

Pandeminin Türkiye’de görülmeye başladığı dönemden bugüne Van’da çok sayıda esnafın kepenk kapattığına dikkat çeken CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, gazetemize açıklamalarda bulundu.

“Esnafların ve vatandaşların sorunlarını görmezden gelmeyin”

Esnafların ödemelerini yapamadığını belirten Kurukcu, “Son bir yıldır dünyayı etkisi altına alan küresel salgın, ekonomiye olumsuz yönde etki etmeye devam etmektedir. Salgından önce de ekonomik krizin etkisi altında olan ülkemiz ve ilimiz esnafı, salgınla birlikte bitme noktasına gelmiştir. Özellikle salgın nedeniyle getirilen yasaklar, esnafı nefes alamaz hale getirmiştir. SGK, muhtasar, stopaj, dükkan kirası, elektrik, su ve çalışanının maaşını ödemekte zorlanan esnaflara komik denilebilecek miktarda göstermelik yardımlar yapılarak, kaderlerine terk edildi. Esnaf bu durumdayken işinden olan çok sayıda vatandaşımızda salgının ekonomik etkilerini derinden hissetmektedir. İktidar esnafların ve vatandaşların sorunlarını görmezden gelemez. Esnafların sorunlarını çözmek için şehrimizin Valisi, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ve söz sahibi olanlar bir araya gelerek istişare yapmalıdır. Esnaflarımızın sorunlarını çözmek için derhal harekete geçmelisiniz” dedi.

“Esnaf ekonominin can damarıdır”

Koronavirüs önlemlerinin her kesimi olumsuz etkilediğini söyleyen Kurukcu, “Dar gelirliler ve esnaf perişan oldu. Pandemiden önce de sıkıntı yaşayan, kirasını, primini, vergisini ve giderlerini ödemekte zorlanan esnaf, bu dönemde iyice dibe vurdu. Ancak onları duyan yok. Ülkemizde ve şehrimizde esnaf ekonominin can damarıdır. Ülkenin vergi lokomotifi esnaf, sanki ülkenin ekonomik buhranının sorumlusu kendisiymiş gibi iktidar tarafından aylardır yok sayılmıştır. Esnafımız salgın başladığı günden bugüne açlıkla, yoklukla mücadele ederken, yanında çalışan ocakçı, çaycı, garson aşçı, tezgahtarsorunlarıyla baş başa bırakıldı” diye konuştu.

Bakmadan Geçme