CHP'den İzmir'e Vanlı aday

Cumhuriyet Halk Partisi, Vanlı Dr. Cemil Tugay'ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı. Aslen Vanlı olan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yerel seçim yarışına katılacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Genel Merkez binasında düzenlenen Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık etti. Yaklaşık 2 buçuk saat süren PM toplantısının ardından partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe belediye başkan adayları belli oldu. Toplantıda belirlenen aday listesi ise parti tarafından yapılan yazılı açıklama ile duyuruldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay oldu.

“HİÇ DURMADAN ÇALIŞACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERMEK İSTİYORUM”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığıyla ilgili konuşan Tugay, “Değerli İzmirliler, gözbebeğimiz İzmir’in daha parlak bir geleceğe sahip olması için yola çıkıyoruz. Bugün buradan tüm İzmirlilere, İzmir’de yaşayan herkes için, hiç durmadan çalışacağımızın sözünü vermek istiyorum. Sorunlara kalıcı çözümler üretecek, İzmir’i geleceğe taşıyacak ve çok çalışacağız. Gururluyuz, heyecanlıyız ve hazırız. Şimdi hep birlikte, İzmir için daha ileriye” diye konuştu. 

Özel başkanlığında gerçekleştirilen PM toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının yanı sıra 30 ilçe belediye başkan adayı da belirlendi. Parti tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir’in Aliağa ilçesinde Çağatay Güç, Balçova ilçesinde Onur Yiğit, Bayındır ilçesinde Davut Sakarsu, Bayraklı ilçesinde İrfan Önal, Bergama ilçesinde Tanju Çelik, Beydağ ilçesinde Şakir Başaran, Bornova ilçesinde Ömer Eşki, Buca ilçesinde Görkem Duman, Çeşme ilçesinde Lal Denizli, Çiğli ilçesinde Uygar Yıldırım, Dikili ilçesinde Adil Kırgöz, Foça ilçesinde Saniye Bora Fıçı, Gaziemir ilçesinde Ünal Işık, Güzelbahçe ilçesinde Mustafa Günay, Karabağlar ilçesinde Emine Helil İnay Kınay, Karaburun ilçesinde Nurşen Balcı, Karşıyaka ilçesinde Behice Yıldız İşçimenler Ünsal, Kemalpaşa ilçesinde Mehmet Türkmen, Kınık ilçesinde Sema Bodur, Kiraz ilçesinde Nasuh Coşkun, Konak ilçesinde Nilüfer Çınarlı Mutlu, Menderes ilçesinde İlkay Çiçek, Menemen ilçesinde Deniz Karakurt, Narlıdere ilçesinde Erman Uzun, Ödemiş ilçesinde Mustafa Turan, Seferihisar ilçesinde İsmail Yetişkin, Selçuk ilçesinde Filiz Ceritoğlu Sengel, Tire ilçesinde Hayati Okuroğlu, Torbalı ilçesinde Övünç Demir ve Urla ilçesinde Selçuk Balkan aday oldu.

VANLILARIN CEMİL TUGAY SEVİNCİ

Gazetemize konuşan Vanlılar, Aslen Vanlı olan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın İzmir’’den aday gösterilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, “Vanlıların Büyükşehirlerde belediye başkan adayı gösterilmesi sevindiricidir. Dr. Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesi bizlere gurur verdi. İnşallah Cemil bey seçimi kazandıktan sonra İzmir’de faaliyetlerini sürdüren Vanlı derneklerle işbirliği yaparak Van’a katkı sunar. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler İzmir’de Dr. Cemil Tugay’ın kazanması halinde kardeş belediye olarak birlikte çalışmalılar” diye konuştular. 

DR. CEMİL TUGAY KİMDİR?

Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak, 1967 yılında babasının mecburi hizmeti sırasında Van’da dünyaya geldi.

İzmir İnönü Lisesi’nin ortaokul bölümünden 1980 yılında, lise bölümünden ise 1983 yılında mezun oldu.
1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Çorum ve Tire’de 4 yıl pratisyen hekimlik yaptı.
1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaptı, 2000 yılında ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorluğunu aldı.

1997’de ABD, Cleveland Clinic’te 1 yıl araştırmacı doktor olarak çalıştı.

Uzman olduktan sonra 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde, 2005-2009 yılları arasında da İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yaptı.

2009 yılında Karşıyaka’da serbest hekimlik yapmaya başladı ve bir süredir Alsancak’ta faaliyet gösteren muayenehanesini, belediye başkanı seçilmesinin ardından kapattı.

Evli, 2’si kız biri erkek, üniversite, lise ve ilkokulda öğrenim görmekte olan 3 çocuğu bulunan Tugay, İngilizce ve Fransızca konuşuyor.

KAYNAK: VANSESİ HABER EVREN DOĞRUER

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme