Çet-Ka İş Sağlığı ve İş Güvenliği Ortak Sağlık Güvenlik Birimi açıldı

Çet-Ka Van Birimi açılışına Çet-Ka Genel Müdürü ÇŞGB Müfettişi Mehmet Çetinkaya Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu ve davetliler katıldı.

Fazıl ERÜŞ

Sektöründe öncü ve lider konumda yer alan Çet-Ka İş Sağlığı ve İş Güvenliği Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (Çet-Ka) Türkiye'nin önde gelen firmalarına verdiği kaliteli ve öz verili hizmet anlayışını Ankara, İstanbul ve Kocaeli'den sonra şimdi de Van'a taşıdı. Kazım Karabekir Caddesi eski Araştırma Hastanesi karşısında yer alan Çet-Ka Van Birimi'nin açılışına Çet-Ka Genel Müdürü ÇŞGB Müfettişi Mehmet Çetinkaya Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu ve davetliler katıldı.

Van, Doğu ve Güney Doğu Anadolu'nun en hızlı gelişen ilidir

Türkiye'de 30 kişilik kadrosu ile hizmet veren firma Van'da açtığı Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ile daha da güçlenmeyi hedefliyor.Çet-Ka Genel Müdürü ÇŞGB Müfettişi Mehmet Çetinkaya açılışla  ilgili şunları söyledi:. " 1999 yılında sanayiye yönelik firmalara, İş sağlığı ve Güvenliği hizmeti vermek amacı ile kurulan Çet-Ka  İş Sağlığı ve Güvenliği Müh. Dan dan. Hız. Ltd. Şti. 2012 yılında çıkan 6331sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu ile kamu ve özel sektör ayırımı gözetmeksizin tüm sektörlere hizmet etmeye başladı.  40 sene boyunca iş güvenliği sektörünün içindeyim. Geçen zaman içinde bir çok kurumsal firmayla çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Sektörel Tecrübelerimizi Doğu Anadolu'ya da taşımak istedik. Merkez olarak Van'ı seçmemizdeki en büyük etken Van'ı Doğu ve Güney Doğu Anadolu'nun en hızlı gelişen bölgesi olarak görmemizdir"

İş Sağlığı ve Güvenliği Bilincini üst seviyelere taşımak

 Çetinkaya, "Amacımız; danışmanlık hizmeti sunduğumuz firmalarda yeni İSG Kanunu paralelliğinde yükümlülükleri işveren adına gerçekleştirmek İş Sağlığı ve Güvenliği Bilincini üst seviyelere taşımak ve en önemlisi de iş kazaları ve meslek hastalıklarının önüne geçerek firmada yerleşik bir İSG politikası oluşturmaktır. Son dönemde yeni kanun paralelliğinde ağırlaştırılmış İş Sağlığı ve Güvenliği İdari para cezalarına da hizmet sunduğumuz firmaları muhatap bırakmamak birincil amaçlarımız arasındadır" dedi.

Bakmadan Geçme