Cemal Şen: Emekçiler sahipsiz değildir

Urfa’dan atanmış bir kurum amirinin emekçi kardeşlerimize yapmış olduğu hakaretlerin kabul edilemez olduğunu belirten CHP İl Başkanı Cemal Şen, mağduriyetler giderilinceye kadar sorunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Fazıl ERÜŞ


Köy Hizmetleri’nde uzun yılar çalışarak emekliye ayrılan bir grup işçi emeklisi çalıştıkları sürelerde derece, kademe intibaklarının yapılmadığını bu nedenle mağdur edildiklerini belirttiler. Hak kayıplarının telafi edilmesini isteyen emekli işçiler, CHP İl Başkanlığını ziyaret ederek yardım istediler. Emekli işçilerin sorunların dinleyen CHP Van İl Başkanı Cemal Şen konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.  İl Başkanlığında yapılan basın açıklamasına İl Başkan Yardımcıları Mehmet Kurukcu, Taner Coşkun, İl Sekreteri Enver Özkaçmaz ve Köy Hizmetleri’nden emekli olan işçiler katıldı. 
 
 Dilekçelerine bile cevap verilmemiştir

 Van Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nden emekli işçilerin mevsimlik işçi statüsünde çalıştıkları sürelerde derece kademe intibaklarının yapılmaması nedeniyle mağdur olduklarını belirten Cemal Şen, Şanlıurfa Köy Hizmetleri işçilerinin bu hak kayıplarından dolayı mahkemeye dava açtığını ve davayı kazandıklarını söyledi.  Şen, “  İşçiler Şanlıurfa 1. İş Mahkemesinin 20.01.2013 tarih ve 2012/525 Esas 2013/197 Sayılı gerekçeli kararıyla davayı kazanmıştır. Söz konusu karar Yargıtay 7.Hukuk Dairesinin 18.03.2013 tarih ve 2013/5910 Esas Kararıyla onanmıştır. 81 ilimizde Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünde çalışanların derece kademe intibakları yapılarak geriye dönük 5 yıllık farkları da ödenmiştir. Kararın çıktığı tarihten geriye dönük son beş yıl içinde emekli olanlar aynı haklardan yararlandıkları için dün itibari ile Bilecik, Balıkesir, Yalova, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Niğde, Yozgat, Malatya, Bayburt, Tokat, Muğla ve Aydın illerinde emeklilerinin söz konusu farkları ödenmektedir. Van Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nden emekli olan işçilerimizde haklarının ödenmesi için 3 ay önce söz konusu kurumun devamı olan İl Özel İdaresi’ne yazılı müracaatta bulunmalarına rağmen hakları ödenmediği gibi dilekçelerine de cevap verilmemiştir” diye belirtti.

Sonuna kadar takipçisi olacağız

Urfa’dan atanmış bir kurum amirinin kurumlarına uzun yıllar emek vermiş işçi emeklilerine yönelik hakaretlerinin kabul edilemez olduğunu belirten Şen, “ Emekçi kardeşlerimiz toplu olarak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren’i makamında ziyaret ederek derece ve kademe intibaklarından doğan haklarının ödenmesini talep etmişlerdir. Dağdeviren emekçilere ‘ben ödeme yapmıyorum, ne haliniz varsa gidin görün’ demesi insanlarımızı incitmiş ve kırmıştır.  Birileri tarafından azarlanmış olan bu emekçiler sahipsiz değillerdir. Biz CHP olarak ne bu emekçilerimizin haklarını gasp ettiririz, nede hakarete uğramalarına müsaade ederiz. Sorunu önce Vali Aydın Nezih Doğan’a aktaracğız. Çözülmediği takdirde uzman hukukçularımızla görüşeceğiz. Bu mağduriyet giderilinceye kadar işin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme