Çatak'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Van’ın Çatak Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku’ konulu bir konferans düzenlendi.

Atatürk İlköğretim Okulu’nun konferans salonunda düzenlenen konferansa İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, İl Müftü Vekili Dr. Abdulvahap Şakrak, Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, Garnizon Komutanı Feyyaz Aydoğdu, Çatak Belediyesi Eş Başkanı Evin Keve, Emniyet Amiri Niyazi İnanlı, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Müftüsü İlhan Günay, bu yıl Peygamberimizin Kutlu Doğumu’nun 1444. yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirterek, “Şüphesiz ki Sevgili Peygamberimizin Kutlu Doğumu biz Müslümanlar hatta bütün insanlık için en önemli gündür. Çünkü Hz. Peygamber Kur’an’ın ifadesi ile ‘Alemlere rahmet, insanlığa örnek’ olarak gönderilmiştir” diye konuştu.
Kaymakam Uhut Emre Koyuncu ise; ‘hem dünyamıza hem birbirimize sahip çıkalım ve iyiliği yeryüzüne yayalım’ diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Unutmayalım ki dünya bize, biz dünyaya emanetiz. Daha güzel bir dünya için sevgi, saygı ve merhamet diyor, bugün konuşmacı olarak aramızda bulunan İl Müftü Vekili Dr. Abdulvahap Şakrak ve bugünü özverili çalışmalarıyla hazırlayan başta İlçe Müftümüz İlhan Günay ve tüm müftülük personeline teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından kürsüye çıkan Dr. Abdulvahap Şakrak, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku” konulu bir konferans verdi. Şakrak, “Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası’nın teması ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku’ olarak belirtilmiştir. Birlikte yaşamanın en temel ilkelerinden biri affetmektir. Affetmek bize yapılan kötülüğü unutmaktır. Affetmek, adaletin fevkinde bir erdemdir. Affetmek, asla kötülüğü onaylamak değildir. Affetmek kibrin çukurlarından tevazuun semasına yükselmektir. Üzülerek ifade ederim ki bugün affetmek hayatımızda çok az rastladığımız bir erdemdir. Oysa affetmek Rabbimizin şanındandır. O bizi affetmese biz ne yaparız, nereye gideriz, kime iltica ederiz. O Rahman’dır, çok esirgeyendir. O Gaffar’dır, çok bağışlayandır. O kâinatı Rahman sıfatıyla idare edendir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme