Çatak'ta 2 Öğrenci Okula Kazandırıldı

Van’ın Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce devamsız öğrencilere yönelik sürdürülen “Devam Erişim Eylem Planı” çerçevesinde 2 öğrenci okula kazandırıldı.

Ziyaretler kapsamında Konalga köyünde devamsız olan ortaokuldaki kız öğrencilerin evlerine gidildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, İlçe Müftüsü İlhan Günay, Milli Eğitim Şube Müdürü M. Metin Yaltay, ilçe imamlarında Sezai Görentaş, Konalga Ortaokulu Müdürü Şefik Karagöz’ün katıldığı ziyaret kapsamında köy halkıyla bir araya gelindi. Burada konuşan İlçe Müftüsü İlhan Günay, eğitimin önemini vurguladı.
Önceden tespit edilen devamsız kız öğrencilerin evlerine gidilerek velilerle yapılan görüşmenin ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Taş, “Çocuklarımızı özellikle de kız çocuklarımızı okutmalıyız. Çünkü onlar çocuklarımızın gelecekteki anneleri olacak, bilinçli nesillerin yetişmesi için bilinçli, eğitimli annelere ihtiyacımız var. Ayrıca kızlarımızı her meslek grubunda görmek istiyorsak onları mutlaka okutmalıyız” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Taş, ziyaret süresinde devamsız olan öğrencilerden, okula başlamaları konusunda söz aldı.
Ziyaret edilen 7. sınıf öğrencisi Aysel Tartan ve 8. sınıf öğrencisi Aynur Civaş, yapılan ziyaretlerden memnun olduklarını ve okula devam edeceklerini söylediler.
İlçe Müftüsü İlhan Günay ise, eğitimin aynı zamanda dinimizin gereği ve emri olduğunu belirterek, ailelerin ayrım yapmaksızın bütün çocuklarını okula göndermelerini istedi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü M. Metin Yaltay da, öğrencilerin devamsızlığına neden olan tüm sorunların üstesinden gelip ilçe genelinde devamsız olan bütün çocukları okula kazandırmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.
Ziyaretlerde öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuldu.

Bakmadan Geçme