Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yılı kutlu olsun

Çanakkale Deniz Zaferi Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır.

 

Çanakkale Zaferi  Gazi Mustafa Kemal  Aatatürk   başta olmak üzere, yediden, yetmişe tüm halkımızın cansiparane bir çabayla kanları-canları pahasına kazandığı, 250 bin askerimizin şehit  düştüğü eşsiz zaferdir.

Çanakkale;  Emperyalizme karşı en haklı ve en meşru bir direniştir.

Çanakkale Zaferi sonuçları itibariyle tarihin akışını ve Türk Milleti’nin kaderini değiştiren çok önemli bir zaferdir. Çanakkale Zaferi; vatanın bütünlüğü, milletin egemenlik ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

Çanakkale Zaferi dünyanın gidişatına yön vermiş, Batı Emperyalistlerin Rus Emperyalizmine yardım kanallarını keserek Bolşevik devrimin önünü açmıştır. Bu zaferle Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşımızın temelleri atılmıştır. Dört yıl sonra bu kez Yunan maskesi ile İzmir Körfezinden ülkemizi işgal eden Batılı Emperyalistler bir kez daha yenilerek Cumhuriyet kurulmuştur.

Kahraman Mehmetçiğin 106 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermediği,  aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıralarından oluşan Çanakkale Zaferi Destanı kutlu olsun.

Vatanaları için canlarını feda eden  aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 

Bakmadan Geçme