CAKA KEMAN KURSLARI BAŞLIYOR

İlhan Siyahtaş
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü ünlü keman sanatçısı Prof. Dr. Cihat Aşkın'ın ülkemizin çeşitli illerinde ve Balkan ülkelerinde yürüttüğü CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) adlı çocuklara yönelik keman eğitim projesi Van'da hayata geçiyor.
Öncelikle 7-8 yaş ve üstü müziğe hevesli çocuklara keman öğretmeyi amaçlayan proje ile Cihat Aşkın kontrolünde Vanlı çocuklara keman dersleri verilecek.  15 Ekim'de eğitime başlayacak proje çevresinde çocuklarının keman öğrenmesini isteyen aileler Uzay Kültür Merkezi'ne kayıt yaptırabilecekler.
Üstün yetenekli Vanlı çocukları tespit ederek ve keman eğitimi sonrası başarılı birer keman sanatçısı olarak ulusal ve uluslararası platformlara taşmayı amaçlayan CAKA Van projesine katılan çocuklar özel sınıflarda sadece bireysel çalgı dersleri değil; Teori, Müzik Kültürü, Toplu Çalışma ve Masterclass gibi derslerde alabilecekler.
Konusunda uzman eğitimciler tarafından hazırlanan CAKA keman eğitimleri, Türkiye düzeyinde başarılı olan Vanlı keman sanatçısı İzzet Ceberut tarafından verilecek.  İzzet Ceberut, CAKA Van projesini yürüterek keman sanatçılığı kariyerinde yeni bir aşama hedefliyor.
"CAKA Van Projesi" Vanlı müzik araştırmacısı Murat Oto tarafından başlatılan girişim ve görüşmeler sonrası ilimizde uygulanmaya başladı.
Prof. Dr. Cihat Aşkın
Türk Keman Programı'nın uluslararası temsilcilerinden biri olarak kuşağının önde gelen sanatçılarındandır. Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika'da sayısız konser ve resitaller verdi. Beraber konser verdiği önemli isimler arasında Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shiomo Mintz ve Ida Haendel sayılabilir.  İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nin (MIAM) kurucularından biridir. Halen İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın müdürlüğünü yapmaktadır. Üniversitede profesör olarak görev yapmasının yansıra, gençler ve çocuklarla eğitim çalışmalarını Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesi ile ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürmektedir.

Bakmadan Geçme