Büyükşehir Yol Yapımına Yoğunlaştı

Van Büyükşehir Belediyesi (V.B.B) ilçelerde ve kırsal alanlarda çalışmalarına seferberlik ruhuyla devam ediyor.

Yeterli hizmet görmemiş ilçelerde ve kırsal mahallerde çalışmalar başlatan (V.B.B)  mevsim sonuna kadar kenttin bütün ilçelerinde ve kırsal mahallelerinde çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.V.B.B bu kapsamda yapacağı çalışmalarına yollarda ve caddelerde başlayarak özellikle kullanılamayacak durumda olan yolları genişleterek yenileyecek. Belediye ekipleri, ayrıca tüm ilçelerde bir tarafta yeni yollar açarak asfaltı köprü duvar yapıyor.
(V.B.B) ilçelerde 320 kilometre birinci kat sathi asfalt, 138 kilometre ikinci kat sathi asfalt, 10 kilometre sıcak asfalt, 171 kilometre stabilize yol çalışması, 39 köprü ve 6 istinat duvarı çalışması başlattı.

Çalışma programına göre Bahçesaray ilçesine 48 kilometre sathi kaplama asfalt, 34.5 kilometre stabilize yol çalışması, 2 köprü ve 1 istinat duvarı yapılıyor. Gürpınar ilçesine 66 kilometre sathi kaplama asfalt çalışması yapılıyor. Çatak ilçesine 54 kilometre sathi kaplama asfalt, 36 kilometre stabilize yol çalışması ve 1 köprü, Gevaş ilçesine 10 sathi kaplama asfalt, 33 kilometre stabilize yol çalışması ve 1 köprü, Çaldıran ilçesine 72 kilometre sathi asfalt, 9 köprü, Erciş ilçesine 91 kilometre sathi kaplama asfalt, 26 kilometre stabilize yol çalışması ve 3 köprü, Muradiye ilçesine 36 kilometre sathi kaplama asfalt, 1.5 kilometre sıcak asfalt, kaldırım, 3 köprü ve1 istinat duvarı, Özalp ilçesine 58 kilometre sathi kaplama asfalt, 6 kilometre stabilize yol çalışması, 3.5 kilometre sıcak asfalt, drenaj, kaldırım, 4 köprü ve 2 istinat duvarı, Saray ilçesine 52 kilometre sathi kaplama asfalt, 28 kilometre stabilize yol çalışması, Başkale ilçesinde 65 kilometre sathi kaplama asfalt, 8 kilometre stabilize yol çalışması ve 6 köprü yapılıyor. İpekyolu ilçesinde Bostaniçi Ortanca grup yolunda 42 kilometre asfalt çalışması tamamlanırken, Edremit ilçesinin Eminpaşa Mahallesi’nde 4 kilometre, Tuşba ilçesinde ise 45 kilometre sathi kaplama asfalt çalışması ile birlikte yollarda stabilize, bakım, onarım ve yama çalışması yapılacağı belirtildi.iha

Bakmadan Geçme