Büyükşehir'den çiftçilere destek

Van Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçilerin topraktan daha fazla verim alabilmeleri için kırsal kesimlerde yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Van’ın 13 ilçe ve merkezinde tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, doğal kaynak sularından çiftçilerin maksimum verim alabilmeleri için de projelerine devam ediyor. Bu kapsamda İpekyolu ilçesi Gövelek mahallesinin yüksek kesimlerinden gelen kaynak sularını arazilerine ulaştırmak isteyen yurttaşlar, atıl durumda bulunan eski toprak kanalın temizliği için Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulundu. 

Yaklaşık 2 kilometrelik kanal güzergâhında inceleme yapan ekipler, kendi öz kaynaklarıyla 3 günlük çalışmanın ardından toprak kanalda arazilere su akışını yeniden sağladı.

Kaynak sulardan yeterince verim alamadıklarını anlatan Mahalle Muhtarı Hüsnü Tefiye, çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Arazilerini verimli bir şekilde sulayabildiklerini belirten Muhtar Tefiye, arazilerinde daha fazla ürün hasılatı yapabileceklerini ifade etti. 
 

Yorumlar 1
VAN, 13 İLÇESİ VE KÖYLERİ HİZMET İSTİYOR 05 Haziran 2024 01:40

Her kurum bu şehirde vazifesini hakkıyla yapsa sorunlar en aza iner. Marttan kasım sonuna kadar çalışma, hizmet sezonudur. Belediyeler, DSİ, Karayolları, Çevre ve Şehircilik, VASKİ, VEDAŞ, AKSA GAZ, Kültür ve Turizm, Tarım ve Orman, Sağlık, Milli Eğitim, İl Özel İdaresi, DAKA, DAP İdaresi ve tüm kurum kuruluşlar yılın on iki ayı, özellikle de sekiz ayı Van'ı, 13 ilçeyi, köylerini dolaşsa, ihalesini yaptığı projeleri bitirse, öz gücüyle yaptığı işleri de bitirse, eksikleri, sorunları ve ihtiyaçları yerinde görse ne güzel olur. Her kurum ve kuruluş sorumluluğundaki projeler, yatırımlar, işler, çalışmalar ve hizmetler için yoğun şekilde sahada olabilir. 13 ilçe ve yüzlerce köyde yukarıda sayılan tüm kurum ve kuruluşları ilgilendiren sayısız eksik, sorun, ihtiyaç ve talep var. 1 milyon 150 bin nüfuslu Vanımızın geliştiğini, değiştiğini, dönüştüğünü, sorunlarını çözdüğünü, eksiklerini giderdiğini, modern ve kalkınmış güzel bir şehre dönüştüğünü görelim. Bu şehir ve bu ülke, ancak gayretli insanlar sayesinde yükselecektir.

Bakmadan Geçme