Büyükşehir Belediyesi’nin İftar Çadırına Yoğun İlgi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte bulunan Feqiyê Teyran Parkı’nın arkasında kurulan iftar çadırına halk yoğun ilgi gösteriyor.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında kurulan iftar çadırı bu yılda binlerce yurttaşa kapılarını açtı. Kentte bulunan Feqiyê Teyran Parkı’nın arkasında kurulan iftar çadırında her gün binlerce insan oruçlarını açarken, evsiz ve yardıma muhtaç aileler için de belediye tarafından sıcak yemek servisi yapılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kurulan iftar çadırının girişine asılan, ” Sizlerin emeği, Evinize hoş geldiniz. Hun bi xer hatin mala xwe” pankartı ile her gün konuklarını karşılıyor. Kadın, yaşlı, genç ve çocuklardan oluşan binlerce kişi her gün belediye tarafından verilen iftariyeliklerle oruçlarını açıyor. VBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın aşevinde usta ellerle pişirilen ve her gün ayrı bir menünün yer aldığı iftariyelikler, belediye personelleri tarafından iftar çadırına gelen yurttaşlara ikram ediliyor.

YARDIMA MUHTAÇ AİLELER İÇİN YEMEK SERVİSİ YAPILIYOR
Ramazan ayı boyunca açık olan iftar çadırında özellikle yaşlılar ve kadınların büyük ilgi göstermesi dikkat çekti. İftar çadırına gelen yaşlılar iftar saatine kadar kendi aralarında koyu sohbetler yaparken, kadınlar ise çocukları ile birlikte akşam ezanın okunması ile birlikte oruçlarını açıyor. Yine belediye tarafından yardıma muhtaç aileler için ise özel bir uygulama başlatılarak, evleri kent merkezinden uzak ve çadıra gelemeyen yardıma muhtaç aileler için de sıcak yemek servisleri yapılıyor. Belediye aşevinde aşçılar tarafından pişirilen yemekler her gün düzenli olarak ailelere servisleri yapılıyor.

“RAMAZAN AYI BARIŞ VE HUZUR GETİRSİN”
Belediye tarafından kurulan iftar çadırını ziyaret eden Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Vekili Cahit Bozbay ve beraberindeki meclis üyeleri iftar çadırına gelen vatandaşları kapıda karşıladı. Vatandaşlarla sohbet eden Bozbay ve beraberindeki meclis üyeleri daha sonra yurttaşlarla beraber sıraya girerek iftariyeliklerini aldı. Ezan sesi ile birlikte vatandaşlarla orucunu açan Bozbay, belediye olarak her yıl olduğu gibi bu yılda iftar çadırı açtıklarını ve bu çadırda her gün binlerce vatandaşa sıcak yemek servisi yaptıklarını söyledi. Bozbay, "Ramazan barışın, hoşgörünün, dayanışmanın olduğu bir aydır. Bizde bu dayanışmayı pekiştirmek adına her yıl olduğu gibi bu yılda halkımızla bir araya gelerek, birlikte oruçlarımızı açıyoruz. Ramazan ayının tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme