Büyükşehir Belediyesi Ramazan'a Hazır

Van Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kentte birçok etkinlik, konser, dinleti ve iftar organizasyonları düzenleyecek.

Van Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir, her yıl gelenekselleştirdiği bin kişilik iftar çadırı açarak bu geleneğini devam ettirecek. Van Belediyesi eski binasının arkasında bulunan alana iftar çadırı açacak olan büyükşehir, burada günlük bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek dağıtacak. Van Büyükşehir Belediyesi aşevinde hazırlanacak yemekler daha sonra iftar çadırına getirilerek burada halka sunulacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca ramazan ayı boyunca birçok dinleti, etkinlik, iftar organizasyonu ve konserler de düzenleyecek. İftar sonrasında 6 mahalle ve 2 ilçede dengbêj dinletisi, müzik dinletileri ve iftar organizasyonları düzenleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca tanınmış ünlü sanatçıların katılacağı iki büyük konser de düzenleyecek. Yapacağı etkinliklerle kente renk katacak olan Büyükşehir Belediyesi, diğer tarafta ise kent merkezinde bulanan lokanta, fırın, pastane ve yemek fabrikalarında da denetimler yapacak.
Ramazan ayının başlaması ile ilgili kısa bir mesaj yayınlayan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, halkın ramazan ayını tebrik etti. Ramazan ayının hoşgörü, paylaşım ve barış dileklerinin ön plana çıkarılması gereken bir ay olduğunu belirten Eşbaşkanlar, bu ay vesilesi ile ön plana çıkacak olan bu duyguların her daim devam etmesi gerekliliğine işaret etti. Eşbaşkanlar, "Bu mübarek ay, dünyada ve coğrafyamızda yaşanan tüm savaş, acı ve gözyaşlarının dinmesine vesile olmasını diliyoruz. Bizler ve halkımız için büyük anlamlar taşıyan ramazan ayının, halkımızın birlikteliğine ve halkların bir arada yaşamasını pekiştireceğine inancımız tamdır. Belediye olarak da; halkımızın bu ayı huzur içerisinde geçirmeleri için gereken her türlü çabayı göstereceğimizi ifade ediyoruz. Bu vesile ile tüm halkımızın Ramazan ayını kutluyor, barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme