Büyükşehir asfalt sezonunu açtı 

Van Büyükşehir Belediyesi sıcak asfalt çalışmalarına başlıyor. Edremit ilçesinde 3 noktada yapılan asfalt söküm PMT serimi ve yol altyapı çalışlarının ardından sıcak asfalta geçilecek. 

Asfalt sezonunu verimli şekilde geçirmek için aralıksız çalışan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, halktan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Edremit ilçesi Elmalık, Yenimahalle ve Eminpaşa mahallerinde yaklaşık 4 kilometrelik yolda çalışmalar başladı. Eminpaşa Mahallesi Fidanlık Parkı civarında asfalt söküm işlemi yapan ekipler, Elmalık ve Yenimahalle’de ise reglaj ve PMT serimi çalışması yürütüyor.

Eminpaşa Mahallesi’ndeki 500 metrelik yolda asfalt söküm çalışması yaptıklarını belirten ekip çalışanı Muhammet Mustafa Koç, söküm altyapı çalışmalarının ardından sıcak asfalt serimi yapılacağını söyledi.
Ayrıca belediye ekipleri 13 ilçede başlattığı reglaj, yol genişletme, iyileştirme, baks, menfez ve koruge boru  çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. 
 

Yorumlar 3
BELEDİYELER VE BÜTÜN KURUMLAR ÇALIŞSIN. 3 02 Haziran 2024 00:24

VAN----3 Şehrimizde yoğun ve yaygın bir yeşil doku YOK. Şehrimizin üç merkez ilçesinde geniş bulvarlar, modern ana arterler, güzel sokaklar, yeterli sayıda prestij cadde ve sokaklar çoğunlukla YOK. Şehrimizde hâla metrobüs ve raylı sistemler YOK. Şehrimizin Edremit girişi, Kurubaş girişi, Özalp yolu girişi ve Erciş yolu girişlerinde modern, bakımlı ve görkemli bir büyükşehir görüntüsü YOK. Şehrimizin imarı, inşası, yapılaşması ve yollarının inşasında oturmuş bir kent planı uygulaması çoğu kez YOK. Semt ve mahallerimizde estetik, düzen, nizam, intizam, ferahlık ve modernlik çoğunlukla YOK. Kanallarımızda, derelerimizde, parklarımızda, ören yerlerimizde, çarşılarımızda, mücavir alanlarda, yakın ve uzak semtlerde, mahallelerde ve mahalle aralarında, caddelerin ve sokakların tamamında, şehrin her yanında yaygın, yoğun, titiz ve rutin temizlikler çoğunluk YOK. Şehrimizde göz dolduran bir temizlik, berraklık, ferahlık YOK.Şehrimizde hâlâ raylı sistemler YOK.  

BELEDİYELER VE BÜTÜN KURUMLAR ÇALIŞSIN. 2 02 Haziran 2024 00:23

Şehrimizin on ilçesinin, beldelerinin, köylerinin ve çevremizdeki il ve ilçelere yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin toplanacağı İlçe ve Köy minibüsleri Otogarı YOK. Ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü kıyısında olmamıza rağmen donanımlı, konforlu yüzme alanlarımız YOK. Gölün içindeki Adır, Kuş ve Çarpanak adalarında ıslah, ihya ve üzerindeki tarihi yapılarda yapılmış ve bitirilmiş bir restorasyon YOK. Eski Van Şehri ve tarihi yapıları, Hoşab beldesi surları ve bütün tarihi yapıları, St. Thomas Kilisesi, Yedi Kilise, Bartholomeus Kilisesi başta olmak üzere 13 ilçemiz ve köylerindeki onlarca tarihi yapıda yapılmış veya bitirilmiş restorasyonlar, ıslah, ihya ve düzenlemeler çoğunlukla YOK. Van'ın merkez ilçelerinde ve mahallelerinde yeterli sayıda ve yeterli büyüklükte parklar ve yeşil alanlar YOK. Şehrimizin birçok yerinde ve doğal mekanlarında peyzaj, çevre düzenlemesi, bakım, iyileştirme ve ulaşım olanaklarıyla turizme ve sosyal hayata kazandırma çoğunlukla YOK.    

BELEDİYELER VE BÜTÜN KURUMLAR ÇALIŞSIN. 02 Haziran 2024 00:22

Gevaş- Çiçekli- Edremit- İpekyolu- Tuşba kıyılarında otuz kilometrelik kesintisiz sahil bandı, rekreasyon alanları ve turizmi canlandracak düzenleme YOK. Şehrin sembolü olacak devasa büyüklükte muhteşem parklar YOK. Şehrin etrafında dolanan konforlu, geniş ve mükemmel bir çevre yolumuz hâlâ YOK. Oldukça geniş alana kurulu yüz peronluk ihtişamlı bir Şehirlerarası Otobüs Terminali YOK. Yolcu taşımacılığı yapan konforlu ve modern Yolcu Trenimiz ve Kuzey Van Gölü Demiryolumuz YOK. Geniş ve yeterli bir modern havalimanımız ile bol ve yeterli sayıda uçak seferlerimiz YOK. Geniş, ferah, düzenli çarşılarımız da, işgal edilmemiş ferah ve bomboş kaldırımlarımız da YOK. Ana arterleri, caddeleri ve sokakları ücretli otopark alanı olmaktan çıkaracak çok katlı otoparklarımız, yer altı otoparklarımız ve geniş otopark meydanlarımız YOK.  

Bakmadan Geçme