• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir artan toplu ulaşım şikâyetleri üzerine harekete geçti

Büyükşehir artan toplu ulaşım şikâyetleri üzerine harekete geçti

Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde hizmet veren Özel Halk Otobüsü ve minibüslerde denetim yaptı. Denetim sırasında durdurulan minibüs ve otobüslerin evrakları ile yolcu sayıları kontrol edildi, durak dışı yolcu alımının önüne geçildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, son günlerde vatandaşların gelen minibüs ve otobüs şoförlerine yönelik artan şikâyetler üzerine denetimlerini sıklaştırdı.

Sabah saatlerinde hatlı minibüslerde ve özel halk otobüslere yönelik faaliyete çıkan ekipler, başta Maraş Caddesi olmak üzere kentin birçok farklı noktasında denetimlerini sıklaştırdı. Trafik ekipleri tarafından yürütülen denetimlerde Soydan kavşağından Şişli Öğretmenevine kadar olan kısımda yolcu indirme ve bindirme yasağı kontrol edilirken, durak dışı yolcu alımı yapan minibüs ve otobüs şoförlerine cezai işlem uygulandı. Şişli Öğretmenevi durağında da evrak ve araç içi kontrollerini yapan ekipler, ticari şoförlere gerekli uyarılarda bulundu. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir içi trafiğin aksamaması ile halkın toplu ulaşımı maksimum verimlilikle, konforlu ve güvenli kullanabilmesi için ekiplerin denetimlerine arttırarak devam edileceği kaydedildi. 


 

Bakmadan Geçme