Bu zaman Müslümanlarına her gün bayram

Zorlu, sıcak ve uzun günlerde tutulan oruçlar 'sayılı günler çabuk geçer' misali bitti. Müslüman âlemi bayrama kavuştu. Kimimiz orucu tutabildik, kimimiz sağlık sorunları nedeniyle  veya  beden gücümüz yetmediği için tutamadık. Oruç tutabilme gücü olanlar tutmadı, tutma gücü olmayanların  bir kısmı ise bedenine eziyet edercesine tuttular. Kimi şeker hastaları komaya girdi oruç için,  kimileride cebinde naneli şeker bulundurup bende şeker var deyip oruç tutmadı, kimi oruçlu normalde olmadığı  kadar küfürbaz oldu, Ramazanda bile birçok İslam ülkesinde kan gövdeyi götürdü. Binlerce Müslüman, binlerce Müslüman'ı vahşice, insanlık dışı  bir şekilde parçalara ayırdı, utanmadan, acımadan tekbir getirerek, Yaradan gerçek  İslamiyet'in idrakine erebilmişlerin yaptıkları ibadetleri kabul eylesin.
***
Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni komuta kademesi belli oldu onaylandı. Ülkemizin etrafına baktığımızda görevlerinin çok zor olduğunu görebiliyoruz.  Ülkemize ve kendilerine yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum.
***
Bu arada 22 ilin valisinin yeri değişirken, 7 ilin valisi merkeze alındı. Van'nın zor ve çetin günlerinde Van'ı herkesin terk ettiği zamanlarda bir an Van'ı bırakmayan ve kısa zamanda  depremin yaralarını sarmasında etkin rol oynayan sayın Van Valisi Münir Karaloğlu'nun tayini  Bursa'ya çıktı. Bu haber Bursa ve kendileri için sevinçli, Van ve Vanlılar için üzücü olmuştur. Sayın Valim, Van için yaptıklarınıza çok çok teşekkür ederken kadirşinas Vanlıların sizleri unutamayacağını da bilmenizi istiyoruz. Bundan sonraki yaşamınızda size ve ailenize sağlıklı, huzurlu, günler diliyoruz,
Ramazan bayramının başta ülkemize ve dünyamıza huzur, sevinç, kardeşlik, beraberlik, bolluk bereket, paylaşma getirmesini temenni eder; bayram tatili için yollara çıkanlara aman trafik kurallarına uyunuz, yolları kan ile yıkamayınız   uyarısıyla  herkesin bayramı huzur ve güzelliklerle dolu geçirmesini dilerim.
"İnsan, bir damla kan bin endişe" Şirazi
Hoşçakalın

Bakmadan Geçme