• Haberler
  • Yaşam
  • Bu temizlik tüyosu ile hayatınız kurtulacak! Çamaşırlarınız bembeyaz olacak

Bu temizlik tüyosu ile hayatınız kurtulacak! Çamaşırlarınız bembeyaz olacak

Çamaşırların beyazlığını korumak için kimyasal deterjanlara ihtiyacınız yok. Bu deterjanlar çamaşırlarınızı aşındırabilir ve çamaşır suyu gibi bazı maddeler kumaşlara zarar verebilir. Doğal yöntemlerle çamaşırlarınızı beyazlatmak hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik olabilir. Evde bulabileceğiniz 3 malzemeyle çamaşırlarınızı pırıl pırıl yapabilirsiniz.

Çamaşırlarınız zamanla ter, yağ, kir gibi etkenlerden dolayı sararıp grileşebilir. Bu durum çamaşırlarınızın temiz görünmemesine neden olur. Çamaşır suyu kullanmak istemeyenler için doğal yöntemlerle çamaşırları beyazlatmak mümkündür.

ÇAMAŞIRLARI BEYAZLATMAK İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

1- KABARTMA TOZU:

Kabartma tozu, beyaz çamaşırlarda mucizevi bir etkiye sahiptir. Kabartma tozuyla pek çok şey yapabilirsiniz, bunlardan biri de çamaşırlarınızı daha beyaz ve parlak hale getirmektir. 8 gram kabartma tozu 4 litre suya eklenir ve karıştırılır. Sonra kıyafetler birkaç dakika bu karışımda bekletilir. Daha sonra çamaşır makinesinde normal deterjanla yıkarsanız kıyafetlerinizin renginin açıldığını göreceksiniz.

2- ASPİRİN:

Aspirin, kulağa tuhaf gelse de, çok işe yarayan bir yöntemdir. Aspirin, kıyafetlerdeki lekeleri gidermeye yardımcı olan asetilsalisilik asit içerir. Altı adet aspirini ezin ve tozu bir kaba suyla karıştırın. Ardından kıyafetlerinizi bu karışımın içinde yarım saat bekletin. Son olarak çamaşırları normal deterjanla yıkayın. Lekelerden kurtulmuş olacaksınız – ve kıyafetleriniz eskisinden daha beyaz olacak!

3- SİRKE VE LİMON:

Sirke, marketten alabileceğiniz birçok temizlik ürününden daha iyidir. En inatçı lekeleri bile çıkarır ve ayrıca kötü kokuları giderir. Ama bununla da kalmaz. Sirke, kıyafetlerinizin renklerinin solmasını önler ve beyazların griye dönmesini engeller.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme