BU FIRTINA DİNMEMELİ!

Rıdvan Can yazdı

Geçen hafta galip geldiğimiz Serik maçı sonrası köşe yazımın başlığında "VANSPOR FIRTINASI ESMEYE DEVAM EDİYOR" demiştim.

Kahramanmaraş karşısında alınan galibiyetin ardından bu haftaki köşe yazımın başlığını ise "BU FIRTINA DİNMEMELİ" diye attım.

Ligde 8'nci haftayı da kayıpsız geçen Vanspor puanını 20'ye çıkarak, liderlik koltuğuna oturdu.

Zirve mücadelesi veren takımların puan kaybettiği haftada, Kahramanmaraş maçını kayıpsız geçmek bizim açımızdan çok önemliydi. Takım bu maçta her ne kadar istenilen oyunu sergileyememiş olsa da çok önemli üç puanı hanesine yazdırdı. Futbolda şans faktörü oldu mu kötü oynarken bile kazanıyorsunuz. Kahramanmaraş maçı da bu maçlardan biriydi.

"SONUÇ GÜZEL FUTBOL KÖTÜ"

Ligin zayıf takımlarından Kahramanmaraş her ne kadar kalesinde kendi bireysel hatalarından dolayı iki gol görse de özellikle maçın ikinci yarısında Vanspor'dan daha iyiydi.  Hızlı kontralar ile Vanspor kalesinde etkili olmaya çalıştı. Biraz şanslı biraz da tecrübeli olmuş olsalardı inanın galibiyetle ayrılan taraf olurlardı.

Sonuç; 3-0

Bu sonuçtan herkes mutlu.

Kimse kusura bakmasın yukarda da belirttiğim gibi biraz futbol şansı birde Aydın Bağ'ın önemli kurtarışları bize üç puanı getirdi. Aksi takdirde Kahramanmaraş 2-0’dan bizi Van'a puansız gönderebilirdi...

Kahramanmaraş'ın çok net iki üç pozisyonu var.

Emrah Tacir'in gölü hariç diğer goller tamamen Kahramanmaraş'ın bireysel hatalarından Vanspor’a ikramıydı…

Ne yazık ki, galip gelince bunlar görünmez veya konuşulmaz…

Vanspor, Maraş karşısında, geçtiğimiz haftalarda ortaya koyduğu performansı sergileyemedi dersek yeridir.

Her şeye rağmen şans faktörünün yanımızda olduğu bir haftayı daha kayıpsız geçtik. Kahramanmaraş maçı her maç gibi geride kaldı.

Şimdi ligin önemli maçlarından olan Sivas Belediye maçına odaklanmalıyız.

Hafta sonu zirveyi ilgilendiren çok önemli bir maça ev sahipliği yapacağız. Van her zaman zoru sever ve zoru başarır. Sivas Belediyespor maçı da bu maçlardan biri olacak.

Ligin iki namağlup takımı Pazar günü liderlik koltuğu için kozlarını Van'da paylaşacak.

İki takımdan biri ya namağlup unvanını kaybedecek yada puanları paylaşacak. Bu karşılaşma özellikle liderliğimizin devamı açısından çok önemli olduğunu vurgulamak isterim. Bu nedenle saha ve seyirci avantajını çok iyi kullanmalıyız.

Bu galibiyette emeği olan başta Saffet hoca olmak üzere futbolcu ve yönetimi tebrik ediyorum.

Sivas karşısında temsilcimiz Vanspor'a canı gönülden başarılar diliyorum.

Bakmadan Geçme