BU BELEDİYE BAŞKANI AYAKTA ALKIŞLANIR

Alyon belediye başkanı 50 milyon liraya Türkiye’nin en modern, en büyük spor kompleksini Afyon’a yapıyor. Komplekste 15 bin kişilik şehir stadyumunun yanı sıra 2’si sentetik, 10’u doğal çim 12 futbol sahasının atletizm ve pentatlon sahaları, 1’i kapalı 3 tenis kortu, 2 kapalı spor salonu, güreş eğitim merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, ikili soyunma binası, kamp eğitim merkezi, lojman ve idari binalar ile su kayağı yapılacak yapay bir gölet yer alıyor.

Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin yapıldığı Afyonkarahisar, düşük nem oranı nedeniyle futbolun yeni adresi olmaya aday.

Düşük nem oranıyla spor müsabakaları için ideal bir iklime sahip olan Afyonkarahisar’a yapılan, ülkenin en büyük spor kompleksinde inşaat çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandı.

15 bin kişilik şehir stadyumunun yanı sıra 2’si sentetik, 10’u doğal çim 12 futbol sahasının yer alacağı spor kompleksi içerisinde ayrıca atletizm ve pentatlon sahaları, 1’i kapalı 3 tenis kortu, 2 kapalı spor salonu, güreş eğitim merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, ikili soyunma binası, kamp eğitim merkezi, lojman ve idari binalar ile su kayağı yapılacak yapay bir gölet de bulunuyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve belediye arasında yapılan protokolle Afyonkarahisar merkezindeki Atatürk Stadyumu ile Atatürk Kapalı Spor Salonu arazileri karşılığında TOKİ tarafından yapılan spor kompleksi için projeye 60 milyon lira harcanıyor.

Spor kompleksinde devam eden çalışmaları inceleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, bu tesisle şehrin spor turizminin merkezi olacağını söyledi.

Başkan Çoban, stadyumun yanı sıra spor kompleksi için 12 futbol sahası daha yapıldığını açıkladı. Bu futbol sahalarından 2’sinin sentetik, 10’unun doğal çim olarak yapıldığını dile getiren Çoban, "Projeyi saha sayısını 22’ye çıkaracak şekilde hazırladık. Futbol takımlarının Afyonkarahisar’a ilgisi arttıkça saha sayısını artırabiliriz. Kompleks içinde 10 sahalık daha yeri ayırdık" dedi.

Şehirde üniversite kampüslerinde mevcut üç futbol sahası olduğunu da anımsatan Başkan Çoban, "Antalya’da otellerde bu kadar çok saha yok. Sahaları takımlara dönüşümlü olarak veriyorlar. Biz şu anda sabah-öğlen dönüşümlü, aynı anda 24 takıma yer gösterebileceğiz. Daha fazla talep gelirse hemen alternatif 10 sahanın da yapımına başlayacağız" diye konuştu.

Kompleksin Mayıs 2014’te hizmete gireceğini açıklayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye’de tüm sporların aynı alanda yapılabildiği benzer bir alanın olmadığını kaydetti. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın kompleksin karşısında ’Sporcu Sağlığı Merkezi’ ve ’Doping Merkezi’ kurma projeleriyle ilgili çalışma yürüttüğünü kaydeden Çoban, amaçlarının sağlık turizmi alanında gelişen termal turizm şehri Afyonkarahisar’ı spor turizminde de marka yapmak olduğunu ifade eti.  Kaynak DHA

Bakmadan Geçme