• Haberler
  • Güncel
  • Bozkurt'tan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e çağrı

Bozkurt'tan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 10 Mayıs Cumartesi günü Van'ı ziyaret ederek, kent meydanında halka seslenecek. Ziyaret öncesinde, Van Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt önemli bir çağrıda bulunarak, Özel'in Van'a gelişi ile ilgili beklentilerini dile getirdi.

Bozkurt, "CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel 10 Mayıs Cumartesi günü Van'a gelecek. Hoş, sefa gelsinler. Misafirperver kentimizin güzel insanları kendilerini en iyi şekilde ağırlayacak. Buna canı gönülden inanıyorum," ifadelerini kullandı. Vanlı bir yurttaş olarak Özel’den, ülkenin ana muhalefet partisinin lideri olarak kentin sorunlarına dikkat çekmesini beklediklerini belirten Bozkurt, “Sorunlarımız çok, saymakla bitmez. Ama başlıca sorunlarımızdan birkaç tanesini şöyle sıralayabiliriz. Geriye kalanlarını ise 7’den 70’e tüm Vanlılar bilir,” dedi.

Van’ın en acil sorunları arasında yer alan çevre yolu inşaatının 16 yıldır tamamlanmadığını vurgulayan Bozkurt, stadyum, otogar, trafik, imar, otopark ve işsizlik gibi kangrenleşmiş meselelerin de çözüm beklediğini dile getirdi. Ekonomik göstergelerde Türkiye’nin son sıralarında yer alan Van’ın, yıllardır kayyumlarla yönetildiğini hatırlatan Bozkurt, bu durumun kenti olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Kısa süre önce 11 tekstil fabrikasının kapandığını belirten Bozkurt, Van'daki turizmin de zorlu dönemlerden geçtiğini, birçok otelin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Tarım ve hayvancılığın da bitme noktasına geldiğini söyleyen Bozkurt, "Van iş dünyası yüksek faiz ve yüksek enflasyon sarmalı altında inim inim inliyor," ifadesini kullandı.

Bozkurt, Türkiye’de değişim için temsilcilerin yenilenmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Başta TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, 20 yıldan fazladır işveren ve çalışanın sırtından inmeyen temsilciler değişmeden Türkiye’de hiçbir değişim olmaz – olamaz," dedi. Van’daki sivil toplum kuruluşlarının da zor bir süreçten geçtiğini belirten Bozkurt, bu sorunların çözümü için tüm Türkiye’ye yönelik çağrılarda bulunmayı önerdi.

Özel’in ziyaretinin, CHP’nin geçen seçimde Van’da elde ettiği başarılı sonuçlarla birlikte, ilin sorunlarına ilişkin somut girişimlerde bulunması için bir fırsat olacağını düşündüğünü ifade eden Bozkurt, “Bölge insanları olarak mevcutta yürütülen Barış Süreci için yapıcı ve ön açıcı rol üstlenmenizi ve Kürt Sorununun Çözümü noktasında somut düşüncelerinizi ve bu konuda partinizin politikalarını açıklamanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Özel’in ziyaretinin Van halkı ve iş dünyası için büyük öneme sahip olduğunu belirten Bozkurt, kentin sorunlarının çözümünde CHP’nin aktif rol almasını umduklarını vurguladı. 10 Mayıs’ta gerçekleşecek bu buluşmanın, Van’ın geleceği için yeni bir başlangıç olacağına inanıyorlar.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme