Bostaniçi TOKİ çevre düzenlemesi bekliyor

İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi TOKİ sakinleri çevre düzenlemesi yapılmasını istedi.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde yaşanan depremlerin ardından yapılan Bostaniçi TOKİler’de yaşayan vatandaşlar çevre düzenlemesi yapılmasını bekliyor. Gazetemize konuşan TOKİ sakinleri yönetimin bina temizliği ve ortak gider ücreti almanın dışında başka bir işler yapmadığını belirterek, çevre düzenlemesi, yeşil alanlar, dinlenme alanları ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlar yapılmasını istediler. 

“TOKİ SAKİNLERİ İÇİN YAŞANILABİLİR ALANLAR OLUŞTURULMALI”

Yetkililere seslenen TOKİ sakinleri, “2011 Van depreminden sonra yapılan TOKİ konutları maalesef üzerinden yaklaşık 13 yıl geçmesine rağmen çevre düzenlemesi yapılamadı. Site yönetimi sadece haftada bir veya iki gün bina temizliği ve yüksek miktarda aidat almakla yetiniyor. Oysaki birçok binada boya, tesisat, elektrik, kapı, pencere, asansör, hidrofor, kanalizasyon, çatı ve su sızıntıları problemleri yaşanmaktadır. TOKİ’de bulunan ağaçların sulanması için dahi hortum ücreti binada oturanlardan tahsil edildi. Yıllardır site yönetimi çevre düzenlemesiyle ilgili hiçbir çalışma yapmadı. Sizin aracılığınızla yetkililere sesleniyoruz. Ödediğimiz aidatlar doğru işlerde kullanılsın. Bostaniçi TOKİ 1. ve 2. Etapta çevre düzenleme işleri bir an evvel başlamalı. TOKİ sakinleri için yaşanılabilir alanlar oluşturulmalı. TOKİ sakinleri için dinlenme alanları, yeşil alanlar, çocuklar için çocuk oyun grupları, banklar, kamelyalar, çevre temizliği, yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılmalı. İnanın bu işler çok zor değil. Şu an TOKİ sakinlerinden hak edilmeyen yüksek miktarda aidatlar alınıyor. Kimse bu ödemelerin nerelere harcandığını bilmiyor. Hesap veren yetkili bulamıyoruz. Üstüne üstlük aidatını birkaç gün geç ödeyen vatandaşlara faiz uygulanıyor. Bu yanlışlara son verilmeli ve TOKİ sakinlerine hak ettikleri değer verilmeli” diye konuştular.

KAYNAK: VANSESİ HABER EVREN DOĞRUER
 

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
630 TL 13 Şubat 2024 17:29

Bu sorun her birinde binlerce, on binlerce vatandaşın yaşadığı Van merkezdeki TOKİ sitelerinin çoğunun problemidir. Özenli, düzenli ağaçlandırma, sulama ve yaşatma olmayınca, çim ve yeşillendirme yapılmayınca maalesef toplamda on binlerce vatandaşın yaşadığıTOKİ'ler bakımsız, kuru, çorak bir görüntü sergiliyor. Kalecik TOKİ, MEMUR-Sen Toki, Kiracılar TOKİ gibi bütün sitelere el atılması gerekiyor. Aidatlar yüksek, temizlik ve ilgi çok yetersiz, hizmet ve iyileştirme çok yetersiz bulunuyor. Mülki idare TOKİ sitelerine ve site yönetimlerine ciddi bir idari denetim yapsa iyi olacak.

Bakmadan Geçme