Blici'den Seçilme Yaşının 18’e İndirilmesi Teklifi

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği seçilme yaşının 18’e indirilmesi ile ilgili konunun hazırlanan anayasa değişikliği teklifi ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulduğunu söyledi.

Açıklamalarda bulunan Mustafa Bilici, teklif edilen anayasa değişikliğine göre seçilme yaşının 18’e indirilmesi ve 18 yaşını doldurmuş gençlere askerlik hizmetini yapmadan da aday olabilme imkânı sağladığını belirtti. Bilici, “AK Parti’yi toplumda yücelten ve dinamik tutan en büyük etken, gençliğe verdiği değerdir. Kendini özgürce ifade edebilen, okuyan, sorgulayan, üretken, katılımcı ve uluslararası alanda rekabet edebilecek bir gençliğe sahip olmak bir ülkenin geleceğe güvenle bakmasını sağlayan en önemli güçtür. Gençlik demek, gelecek demektir. Yarının siyasi idarecileri olarak büyük sorumluluk yüklenecek gençlerimiz, dünya ve ülke siyasetinde düşünebilmeli ve fikir sahibi olmalıdırlar. Nüfusun yarısını gençlerin oluşturduğu ülkemizde, bu anayasa değişikliği onlara bu yönde imkân sağlayacaktır. Toplumların temel dinamiği olan gençlik, aynı zamanda heyecan ve coşkudur. Doğası gereği ilgi ve meraktır. Bu nedenle ortak gelecek için gençlere fırsat verilmeli ve destek olunmalıdır.
Anayasa değişikliği teklifi ile de toplumu yönetecek kişilerin, yönetim işini başarı ile yürütecek ortalama seviyesinin üzerinde bir bilgi ve yeteneğe sahip olması açısından 18 yaş ve üzerinde olmanın yeterli bir kriter olacağı düşünülmüştür. Bu teklifin başta gençlerimiz olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme