BİZE BİŞEY OLMAZ ABİ TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

Van’ın Edremit ilçesinde bulunan çimento fabrikasında Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından fabrika çalışanlarına “Bize Bişey Olmaz “isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Edremit ilçesindeki tiyatro gösterimi fabrika sosyal tesislerindeki konferans salonunda verildi.

Van’ın Edremit ilçesinde bulunan çimento fabrikasında Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından fabrika çalışanlarına “Bize Bişey Olmaz “isimli tiyatro oyunu sahnelendi. 
Edremit ilçesindeki tiyatro gösterimi fabrika sosyal tesislerindeki konferans salonunda verildi. Tiyatroyu Fabrika Müdürü Naci Rüzgar ve çimento çalışanları izledi. Çimento sektöründe "Bize bişey olmaz abi" isimli tiyatro oyunu ile çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği ile birlikte fabrikalarda iş kazalarına karşı farkındalık eğitimi de verilerek kazalara karşı işçilerin bilinçlenmesi sağlandığı kaydedildi.
ÇEİS öncülüğünde başlatılan interaktif oyun, fabrikalardaki çalışanların katılımıyla daha eğlenceli ve etkili hale getiriliyor. Edremit’te bulunan Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş. Van Şubesi’nde "Bize bişey olmaz" isimli interaktif oyunu sergileyerek, iş sağlığı ve güvenliğinde "paradigma değişikliği" meydana getirmek ve böylece "davranış ve alışkanlık değişikliği"ni gerçekleştirebilmek amacıyla tasarlanan 5 kişilik Akademika Tiyatro ekibi tarafından sahneye kondu. Oyunun bazı bölümlerine fabrika çalışanları da rol aldı. İşçi sağlığı ve güvenliğinin mizahi bir dille ele alındığı, çalışanların kendi iş süreçlerini sahnede izlediği ve hatta zaman zaman sahneye çıkarak oyuna katıldığı tiyatro gösterimine yoğun ilgi gösterildi. Gösterinin amacı ise; çalışanların ağır çalışma koşullarında farklı davranış örneklerini sergilemesi, İş Sağlığı Güvencesi (İSG) kurallarının "samimi" biçimde hatırlatılması, sorunların farklı nedenlerinin ortaya çıkarılabilmesi, etkin iletişimin öneminin vurgulanması, eğlenceli bir paylaşımın sağlanması, davranış değişikliğini tetikleyecek sürecin başlatılması olarak özetleniyor. Zaman zaman kendileri de oyunun parçası olan işçiler, hem eğlendiler hem de iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir kez daha bilgilendirildiler.
2012 iş kazaları verilerine göre her gün ortalama 2 kişinin iş kazasından hayatını kaybettiği ülkemizde; kazaların önlenebilmesi ve çalışanların bilinçlendirilmesi amacı ile birçok yöntem geliştirilirken, ÇEİS tarafından iş sağlığı ve güvenliği faaliyetleri kapsamında, sektörün İSG kültürünü geliştirmeye yönelik farklı bir proje uygulamaya koyarak, proje kapsamında ÇEİS'e bağlı tüm üye fabrikalarda iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çeken tiyatro oyunu turnesine devam edeceği belirti

Bakmadan Geçme