Bitcoin rallisi için heyecanlandıran açıklama: Gözler 38 bin dolarda

Kripto paralardaki sert düşüş sonrası yatırımcılar yeni ralliyi beklerken Forbes'dan bir son dakika analizi geldi. Bitcoin'in 2021 yılının ilk dönemlerinde gösterdiği rekor yükselişin ardından gerilemesiyle, kripto parada fiyatlar şimdi oldukça dar bir alanda seyrediyor.

Sert düşüşlerin yaşandığı kripto para piyasasında son dakika gelişmeleri ardı ardın yaşanıyor. Bitcoin fiyatında son dönemde oldukça yüksek volatilite görüldü. Kripto paranın fiyatı ise şimdilerde 36 bin doların altında oldukça dar bir alanda seyrediyor. Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto parası geçtiğimiz yılın bu döneminde olduğu seviyelerin çok üzerinde olsa da, nisan ayında ulaştığı zirve noktasının %40 gerisinde işlem görüyor.
BİTCOİN'İ YÜKSELTECEK 2 FAKTÖR

Bitcoin’in fiyatı 38 bin doları geçtiği takdirde önemli bir teknik eşiği geride bırakmış olacak. Ancak sorun Bitcoin’in sürekli dar bir alanda işlem görmeye devam ediyor olması. Bu nedenle de aşağı yönlü bir düzeltme de, yukarı yönlü bir hareket de görülemiyor. Bitcoin’i 38 bin dolar seviyesine çıkarabilecek iki faktör var. Bunlardan bir tanesi madenci kapitülasyonları.
Bitcoin’deki hash oranı Çin’in yerel madencilik sektörü üzerindeki baskılarının artmasıyla birlikte düşüşe geçti. Geçmişe bakıldığında Bitcoin ağının işlemci gücünü ölçmek için kullanılan hash oranındaki her sert düşüşte, bir dip noktası görüldü ve birçok madencinin kapitülasyon almasına neden oldu. İkincisi, vadeli piyasalarından gelen istikrarlı satış baskısı.

Bakmadan Geçme