BİR YARDIMLAŞMA DA İZMİR VANLILAR DERNEĞİNDEN

İzmir Vanlılar Derneğinden depremzede kardeşlerine destek. Dernek tarafından 3 bin kişiye 3 gün boyunca sıcak yemek ve çay ikramında bulunuldu. Dernek İzmirli depremzedelere bu akşam balık ikramında bulunacak.

Vansesi Gazetesi/İzmir

İzmir'de 6,6 büyüklüğünde meydana gelen  114 kişinin hayatını kaybettiği, 1035 kişinin yaralandığı  depremden zarar gören vatandaşlar için  Van'da  Valiklik öncülüğünde kuru gıda ve battaniye kampanyası açılırken, Van TSO tarafından gıda gönderilirken İzmir'de  Vanlıların dayanışmasını sağlamak amacıyla kurularak yıllardır faaliyet gösteren Van sivil toplum kuruluşları da harekete geçti.

İzmir Vanlılar Derneği  Bornova Manavkuyu Zeki Müren Parkı'nda  kuduğu  çadırda  depremzedelere yemek dağıtımı yapıyor. Yemek dağıtımına dernek yöneticileri, üyeler ve Vanlılar maddi manevi destek sağlıyor.  3 bin kişiye  3 gün boyunca sıcak yemek ve çay ikramında bulunan dernek  bu akşam balık ikramında bulunacak. 

 

Vanlılar Derneği  tarafından Manavkuyu semtinde kurulan çadırda , Ege Bölgesi Van Derneği tarafından  Bayraklı ilçesinde kurulan  stantta  yemek dağıtım organizasyonu yapılması  İzmirliler  başta olmak üzere tüm kesimlerden takdir gördü.  

Depremzedelere yemek dağıtımı yapan dernek yöneticileri,  " Türkiye  2011  Van depreminde olduğu gibi bugünde İzmir'de kardeşliğini gösterdi. Bizde İzmir Vanlılar Dreneği olarak kardeşlerimize zorlu günlerinde  yemek ikramı yaparak yanlarında olmaya çalışıyoruz.  Amacımız acıları, zorlukları paylaşarak  birlik  beraberliğimizi güçlendirmektir. İzmirli kardeşlerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dediler.

Bakmadan Geçme