BİR PUANA SEVİNELİM

Rıdvan Can yazdı...

Haftalardır bu maçı bekliyorduk. Grupta derbi olarak nitelendirilen ve sonucu en çok merak edilen maçlardan biriydi.

İki takımda geçtiğimiz haftayı galibiyetle kapatmış, moral ve motivasyon olarak iyi olan, ligin iki namağlup takımının mücadelesinde her şey vardı, gol yoktu.

Silahtaroğlu Vanspor, ligin beşinci haftasında sahasında üç puan parolasıyla çıktığı Sakaryaspor karşısında bir puanla ayrıldı. Bir puan kimine göre kötü, kimine göre iyi. Ben iyi diyenlerden biriyim. Özellikle Sakaryaspor ligin iyi takımlarından biri ve önemli futbolculara sahip bir takım.

Sakarya her anlamda bizden bir tık üstündü. Maçın genelinde bulduğu önemli gol pozisyonlarında kalecimiz Aydın'a takılmamış olsa, Van'dan farklı galibiyetle ayrılan taraf olurdu. Buradan kalecimiz Aydın'a ayrı bir parantez açmak istiyorum. 90 dakika boyunca kalesini gole kapattı. Yerinde müdahaleleri ve kritik kurtarışları ile belki de farklı mağlubiyetin önüne geçti.

Kalecimiz Aydın Bağ'ı tebrik ediyorum.

"KAZANAMIYORSAN KAYBETME"

Klasik bir söz vardır futbol dilinde: "Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin." Sakaryaspor maçı bu maçlardan biriydi. Üç puan parolasıyla çıktığımız bu zorlu müsabakadan bir puanla yetindik.

Kötümü oynadık hayır. Diğer maçlara göre Sakarya bizden iyiydi. Sakaryaspor iyi motive olmuş ve dersine iyi çalışmıştı. Sahanın her bölgesini iyi kapattılar. İyi mücadele ettiler. Biraz şansızlık, birde Aydın Bağ'ın gününde olması bu maçtan bir puan almalarına neden oldu. Açık ve net konuşuyorum bir puan Vanspor için kazanç Sakarya için kayıp diyebiliriz.

"CENTİLMENLİK ÖN PLANDAYDI"

Maç öncesi çok tedirginlik yaşıyorduk. Bunun nedeni ise köşemde de belirtmiştim; geçen sezon hem play-off hem de Sakarya'da oynanan maçlarda temsilcimiz Vanspor'a yönelik yapılan çirkin saldırılar dolayısıyla, Van'da nasıl bir havada maçın oynanacağını merak ediyorduk. Bu yüzden bu maçın atmosferi farklıydı.

"TEBRİKLER TARAFTARA"

Sakaryaspor karşısında hem sahada hem de tribünlerde görmek istediğimiz güzel görüntüler vardı. Ben öncelikle centilmenlik ve fair-play çerçevesinde tribünlerde 90 dakika boyunca takımı destekleyen taraftarlarımızı hem de sahada fair-play'a yakışan bir mücadele ortaya koyan takımı ve teknik heyeti canı gönülden kutluyorum. Van'a ve Vanspor'a yakışanda buydu. Umarım iki takım arasında Sakarya'da oynanacak rövanş maçında da centilmenlik ön planda olur.

"TURGUTLU'DAN ÜÇ PUAN BEKLİYORUM"

Yarın Turgutluspor deplasmanına çıkıyoruz. Ligde maç ayrımı yapmadan her maça final havasında bakmalıyız. Ligde kolay maç yok. Turgutlu maçı da bu maçlardan biri olacak. Yeniden bir çıkış yakalamak istiyorsak,  Turgutlu maçı bir fırsat, bir çıkış maçı olmalı. Ligin namağlup takımlarından biriyiz, bu unvanımızı Turgutlu karşısında güzel bir futbol ve güzel bir sonuçla devam ettirmeliyiz.

Bu ligde puanlar kazanılacak, kaybedilecek yeter ki takımın özgüveni birlik ve beraberliği kaybedilmesin...

Turgutlu karşısında temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyorum.

Bakmadan Geçme