BİR OKUL DA BURSALI İŞ ADAMLARINDAN

Van'da bir okul yaptırma kararı alan Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu heyeti, okul yeri tespiti için Van'da incelemelerde bulundu.

 
Yaşanan iki büyük deprem sonrası eğitim-öğretim alanında büyük tahribat gören ve bir çok okul binası yıkılan Van'a ülke genelinde destekler gelmeye devam ediyor. Eğitim kampanyası kapsamında depremden bu yana ülke genelindeki hayırsever iş adamları ve kurumların, İl Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile şu ana kadar 49 eğitim biriminin yapım protokolü imzalandığı belirtildi. İmzalanan protokoller gereği Van il merkezi ve Erciş'in yanı sıra depremde okul binaları yıkılan köylerde okul ve benzeri eğitim binaları yaptırılacak.
Yapılacak okullardan birini de BUSİAD üstlendi. yapılacak olan okulun yer tespiti için derneğin yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Van'a gelerek incelemelerde bulundu. Heyet içinde yer alan BUSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı Günal Baylan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cuma Beyde ile birlikte binası yıktırılan İnönü ilköğretim Okulu sahasında incelemelerde bulundu. Baylan, Van'a okul yapma kararının ikinci deprem sonrası, yani 10 Kasım 2012 tarihinde aldıklarını söyleyerek "Yönetim kurulumuz, Kasım 2012 tarihinde yaptığı toplantıda Van için nasıl bir yardım yapılabilineceğini tartıştı. Toplantıda Van'a yapılabilinecek en güzel yardımın okul olacağına karar verildi. Karar sonrası Van Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçildi. Yaklaşık üç aydır okul binası yapımı için kendileri ile istişare içindeyiz. Bugün de kısmet oldu Van'a geldik. Okul binasını nerede yapacağımız konusunda kesinleşmiş bir karar yok. Bir kaç yerde yer tespiti yapıp yönetim kurulumuza sunacağız. Hazırladığımız raporlar sonucunda okul binamızı nereye yaptıracağımıza karar vereceğiz" dedi.
VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme