'BİR DAHA OLSA YİNE YAPARIM'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ'a gitti. İlk olarak Tekirdağ Valiliği'ni ziyaret eden Akdağ'ı Valilik önünde Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutan Vekili Bülent Koparan karşıladı. Ziyarette Bakan Akdağ'a AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi eşlik etti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Akdağ'a Vali Kemelek tarafından gümüş işlemeli çerçeve hediye edildi. Akdağ, gazetecilerin BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in Doktor Oğuz Eroğlu'nu darp etmesi olayıyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddetin kendini bilmezler tarafından yapıldığını kaydeden Akdağ, "Zaman zaman sağlık çalışanlarımıza karşı gösterilen şiddet, sağlık çalışanlarımız ile vatandaşımız arasındaki sevgi ilişkisini gölgeleyemez. Bu olayları yapanlar az sayıda kendini bilmez, şiddete eğilimli, maganda ruhlu kişiler. Bunlarla mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.
BDP'li Üçer'le yaptığı telefon görüşmesini anlatan Bakan Akdağ, "Milletvekili arkadaş beni aramış, daha doğrusu ben ona döndüm. Ben ona şunu söyledim. 'Sayın vekilim varsayalım sizin bahsettiğiniz gibi orada hastalarınızla ilgili saygıyı bulamadınız, yaralanan eşinizin ve çocuğunuzun tedavisi ile ilgili bir eksik zaten yok. Saygıda kusur gördüyseniz bunun karşılığı doktor tokatlamak, tehdit etmek olabilir mi? Kabul edilemez bir şey bu yaptığınız' dedim. O da telefonda 'Bir daha olsa tekrar yaparım' dedi. Ben de kendisine şunu söyledim; 'Bakın siz o arkadaşlarımızı sahipsiz zannetmeyin. Onlara vuracağınız her fiske bana vurulmuştur. Attığınız tokadı bana atmış olursunuz' dedim"
"DOKTORA KORUMA VERDİK"
Dayak yiyen doktora koruma verdiklerini kaydeden Akdağ, "Derhal valimizi aradım. Arkadaşlarımıza koruma verdirdim. O kardeşlerimiz bizim göz bebeğimiz. Biz onları mecliste yaptığımız kanunla mecburi hizmet bölgelerine gönderiyoruz ki insanımıza hizmet etsin diye" dedi.
BDP'li Üçer'in şiddetine maruz kalan doktorun Van depreminde otomobilinde yatarak görevini yapmaya çalıştığını söyleyen Akdağ, "Nitekim Van depreminde ben o doktor arkadaşımızla karşılaştım. Telefonda kendisi ve eşiyle görüştüm. Kendisi hatırlattı bana. 'Sayın Bakanım siz Van'a geldiğinizde ben aracımda yatıyordum' dedi. Bu insanların ancak eli öpülür. Nasıl bu insana tokat atarsın sen. Umarım hem toplum gözünde bu karşılığını bulacak, hem de adalet açısından" şeklinde konuştu.
"İHRAÇ EDİLİP İSTİFA ETMELİ"
Bakan Akdağ, BDP'li Üçer'in partisinden ihraç edilmesi gerektiğini belirterek, "BDP dün soruşturma açtığını söyledi. Bu soruşturma görüntüde olmasın. Olay çok açık. Bu milletvekili süratle partisinden ihraç edilmeli. Bu kişi aslında milletvekilliğinden de istifa etmeli. Milletin vekili, millete hizmet eden doktoru nasıl döver. Dokunulmazlık milletin iradesine dokunulmasın diye konmuş bir kural. Vatandaşı darp etsin diye konulmamış" dedi.
Valilik ziyaretinin ardından Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ı makamında ziyaret eden Akdağ, belediye kültür merkezinde sağlık çalışanlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı.
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme