Bir annenin dünyaya seslenişi: Kırmızı Papuçlarım kitabı

Kızı Bilge Ilıkçı ve kendisinin hikayesini kaleme alan şair yazar Nazife Nazan Ilıkçı, 'Kırmızı Papuçlarım' kitabıyla ilgili yaptığı açıklamada, kitabın umudun, yaşama azminin, inancın ve özellikle bir annenin dünyaya seslenişi olduğunu belirtti. Bir anne ve aile birlikte hareket ettiğinde üstesinden gelemeyeceği zorluk olmadığını vurgulayan Ilıkçı, Allah'ın verdiklerine isyan etmeden mücadele etmenin adının bu kitap olduğunu ifade etti. Şükretmek ve sabretmekle Kırmızı Papuçlarım kitabının ortaya çıktığını söyledi.

Kitapta anlatılan Bilge kızın hikayesini okurken hayatımızda mutlaka birçok değişiklik olacağını belirten Ilıkçı, "Karanlığın en koyu olduğu an, aydınlığa en çok yaklaşıldığı zamandır" sözünün bir annenin mücadelesinde en büyük dayanak olduğunu dile getirdi. Aydınlığa ulaşmak için verilen mücadelenin büyüklüğünün takdire şayan olduğunu vurgulayan yazar Ilıkçı, hikayenin sonunda başarı, mutluluk ve şükür olduğunu söyledi.

Ilıkçı, bu kitabın sadece Bilge kızın ve annesinin hikayesi olmadığını, içinde özverili ve inançlı bir babanın yanı sıra umuda sarılmış üç kardeşin de yer aldığını belirtti. Başarılı olmak için inanmak ve gayret etmenin gerektiğini vurgulayan şair yazar Nazife Nazan Ilıkçı, imtihanlara sabretmeyi, dayanmayı ve mutlu sona ulaşmayı beklemeyi bilmenin önemine değindi.

Ilıkçı, inançla söylediği bir ifadeyle, hayatımızda mucizelerin her zaman olacağına inandığını dile getirdi. "Kırmızı Papuçlarım" adlı kitap, muhteşem bir hikaye anlatısıyla okurlara umut ve ilham veriyor.

Bakmadan Geçme