BİLİCİ ÇALDIRAN'DA TAZİYE EVİ AÇILIŞINA KATILDI

Van'ın Çaldıran Belediye Başkanlığı tarafından köylerde yapılan 47 adet taziye evi, düzenlenen törenlerle tek tek açılıyor.

Van'ın Çaldıran Belediye Başkanlığı tarafından köylerde yapılan 47 adet taziye evi, düzenlenen törenlerle tek tek açılıyor. 
AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici'nin de katılımıyla Aşağı Çanak Köyü Taziye Evi hizmete açıldı. 220 metrekarelik alana sahip olan taziye evleri bay, bayan oturma salonları, mutfak, mescit ve bay, bayan wc'den oluşmakta. Önceki hafta Karadulda köyünde taziye evinin açılışını gerçekleştiren Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, bugün de Van Milletvekili Mustafa Bilici'nin katılımıyla yedinci taziye evinin açılışını gerçekleştirdi. İlçe merkezinde Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, AK Parti Çaldıran İlçe Başkanı Fevzi Akbalık, merkez ve köy muhtarları tarafından karşılanan Bilici, buradan Aşağı Çanak köyüne geçti. Köy halkı tarafından coşkuyla karşılanan Bilici ve beraberindekiler, vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Taziye evi açılış kurdelesini köy muhtarı ve köyün yaşlılarıyla beraber kesen Bilici, bu tür hizmetleri yapanların büyük sevap kazandığını söyledi. Bilici, ''Çaldıran Belediyesi tarafından yapılan taziye evleri aynı zamanda Kur’an kursu olarak hizmet verecek. Halkımızın büyük bir problemini ortadan kaldıracak olan bu hizmet ayrıca yaptıranlara büyük sevap kazandıracak. Sayın Yıldırım bir sene içerisinde bugün yedincisinin açılışını yaptığımız 47 adet taziye evi yaptırıyor. Bunlardan 24 tanesi bitmiş, 23 adeti ise bitme aşamasında. Bundan sonra Van ilimizin büyükşehir olması nedeniyle il özel idarelerine gelen ödenek belediyelere verilecek. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde belediyemizin bütçesi tüm köylere yatırım yapacak kapasitede olacaktır. Kendi bütçesiyle bu büyük yatırımları yapabilen bir belediye yeni bütçeyle çok daha büyük işlere imza atacaktır. Belediye Başkanı Sayın Yıldırım ve ekibine huzurlarında teşekkür ediyorum. Ayrıca bize gösterdiğiniz sıcak ilgi ve alakadan dolayı hepinize minnet ve şükranlarımı sunarım'' dedi.
Açılışı yapılan taziye evinde köylülerle beraber yemek yedikten sonra hatıra fotoğrafı çektiren Bilici ve beraberindekiler, daha sonra köyden ayrıldılar.

Bakmadan Geçme