Beyoğlu'ndan Muradiye'ye gönül köprüsü

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Van'ın Muradiye Belediyesini ziyaret etti.

Belediyenin Fen İşleri ve Temizlik İşleri müdürleri ile birlikte Van’ın Muradiye Belediyesini ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Çeliker ile birlikte ilçede incelemelerde bulundu. Çarşı esnafını gezen Başkan Demircan, bir kahvede oturup vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra beraberindekilerle Muradiye Şelalesine geçen Başkan Demircan, Kaymakam Çeliker’e yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Demircan, Beyoğlu ile Muradiye ilçesi arasındaki gönül ilişkisinin 1970’li yıllara dayandığını aktardı.

1976 yılında Van’da meydana gelen depremde Muradiye ilçesinin de bu depremden etkilendiğini anımsatan Demircan, “Buradan yaklaşık 80 aile, İstanbul’a gelerek Beyoğlu ilçesine yerleşmişlerdir. Bunun yanında, yine 2011 yılında Van’da meydana gelen deprem sonrasında buralara gelerek, depremin yaralarını sarma anlamında hizmetlerde bulunduk. Şimdi de Muradiye Belediyesine kayyum atanan Kaymakam Çeliker’i ziyaret ederek, karşılıklı tecrübeleri bölüşmek için geldik” dedi.

Muradiye’de yeni hizmetlerin yapılmak istendiğini ve bu yeni hizmetlerin faaliyete geçmesi noktasında fikir alışverişinde bulunmak üzere ilçeye geldiğini ifade eden Başkan Demircan, “Projelerinin neler olduğu üzerinden geçerek, burada neler yapılabilir konularını değerlendirmek üzere geldik. Şelaleden başlamak üzere neler yapılabilir, Muradiye’nin Van’a ve Van turizmine nasıl hitap edebilir, bölge halkına nasıl bir güzellik getirebilir ve dolayısıyla buranın ekonomisi nasıl yukarı çekilebilir konularında fikir alışverişinde bulunduk. Bunun yanında kış şartlarını dikkate alarak ilçe merkezinde daha kaliteli bir yaşam nasıl ikame edebilir, gençlerin batıyla kaynaşmasını nerede örgütleyebiliriz konularına değindik. Ülkemizin tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet ülküsü çerçevesinde, doğuyla batısı, kuzeyi ile güneyi arasında fark olmadığını hmek, moral ve motivasyonu yükseltmek ve bölgenin gelişme hızına destek vermek arzu edilmektedir. Bizimde arzumuz bu. Memleketin her bir çakıl taşı fark etmiyor. Ha Beyoğlu ha Muradiye. Bu aşkla buradayız. Bizimle dayanışma içerisinde olmak isteyene, bize de elimizden geleni yapmak düşer” ifadelerini kullandı.

Daha önce Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin Van’a gelerek araştırma yaptığını dile getiren Demircan, “Buraya ikinci gelişimiz. Öncelikli olarak geliştirdiğimiz projelerden, kültür projelerinde beraber bölüşeceğimiz neler var, bunları öncelikli değerlendiriyoruz. Akabinde lojistik olarak dokunabileceğimiz neler var, onu gözlemliyoruz. Bütün bunları bölüşeceğiz. Bir sonraki adımda ise başkanımızı Beyoğlu’nda ağırlayacağız. Belki İstanbul’daki Muradiyelileri bir araya getireceğiz. Bir kaynaşma, bir bütünleşme adına. Sonuçta her şey Türkiye için. Van ile bu yönde bir kader birliğimiz var. Biz de üzerimize düşeni bu anlamda yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Çeliker ise, kardeş belediye olarak kabul ettikleri Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Beyoğlu; İstanbul’un, hatta dünyanın kalbi sayabileceğimiz yerlerinden birisi. Başkanımızı orada üç dönemlik tecrübesiyle bizlere yol göstericiliği ve ilminden istifade etmemiz anlamında bizlere aktaracağı çok önemlidir. İnşallah bundan sonra yapacağımız projeleri, başkanımızın desteğiyle elimize alıp, bunların finanselerini halledip fiiliyata döndüreceğiz. Acele etmek istiyoruz, ama acele ederken de doğru bir şekilde, insanımıza hak ettiği hizmeti layıkıyla yerine getirmek istiyoruz. Bunu yaparken başkanımızın maddi ve manevi sağlayacağı desteği ile bu hizmetleri bir şekilde yerine getirmeye gayret göstereceğiz. Doğu ve batı arasındaki gönül muhabbetini, gönül köprüsünü sağlam kılmak istiyoruz. Buradaki ailelerimizi oraya gönderip, oradaki misafirlerimizi de buraya alıp o bağı daha kuvvetli kılmak istiyoruz. İnsanımıza tek devlet, tek millet, tek bayrak anlayışı içerisinde muhabbetimizi güçlendirerek aynı zamanda insanlarımızın meselelere bakış açısındaki o algıları da ortadan kaldırmak istiyoruz” dedi.

Beyoğlu Belediyesi ile birlikte hizmetleri en güzel şekilde insanlara sunacaklarını dile getiren Çeliker, “Ne yapacağımız konusunda her şey aklımızda oluşmuş durumda. Şanslı olduğumuza inanıyoruz. Çünkü başkanımızla el ele vererek Allah’ın izniyle bu vazifeleri yerine getireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

2,5 yıla yakın Muradiye’de kaldığını ve belediye hizmetlerinin vatandaşa ulaşmadığını vurgulayan Çeliker, “İnsanların farklı öncelikleri, kaygıları milletin hizmet ihtiyacının önüne geçtiğini maalesef gözlemledik. Biz inanıyoruz ki, insanımızın daha güzel yollara, sokaklara hakkı var. Daha temiz su içmeye hakkı var. Daha güzel sosyal alanlara, parklara, belediye hizmetlerine ihtiyaçları var. Maalesef bunlardan da üzülerek belirteyim ki, insanımızın mahrum kaldığını gördük. İnşallah Rabbimizin müsaadesi, başkanımızın ve hükümetimizin desteğiyle o eksiği kapatıp, insanımızın hak ettiği yaşam standardımızı sağlamaya yönelik bütün çabamızı ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Muradiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki kursları gezen Başkan Demircan, ardından ilçeden ayrıldı.

Bakmadan Geçme