Beyaz grupta 36. haftanın sonuçları

Geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda Beyoğlu Yeni Çarşıspor'u 2-0 mağlup eden Vanspor, ikinci sırayı garantiledi.  Bu galibiyetle Vanspor, lig sıralamasında ikinci sırayı garantileyerek şampiyonluk umutlarını son iki haftaya taşıdı. Takımın teknik direktörü Ümit Bozkurt, oyuncularının şampiyonluk için ellerinden geleni yaptıklarını, bu durumdan da memnun olduğunu ve mutlu sona ulaşmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre TFF 2. Lig Beyaz Grupta 36. hafta müsabakaları oynanan maçlarla tamamlandı. Ligde son iki haftaya girilirken, Esenler Erokspor liderliğini sürdürürken, Vanspor, Bucaspor, 1461 Trabzonspor, Yeni Mersin İdmanyurduspor ve Ankaraspor play-off’ta yer alırken, Adıyamanspor, Bursaspor, Kırşehirspor, Zonguldak Kömürspor küme düştü.

77 puanla liderlik koltuğunda oturan Esenler Erokspor deplasmanda 69 puanla üçüncü sırada yer alan Bucaspor’u 2-1 mağlup ederken, 75 puanla ikinci sırada bulunan Vanspor deplasmanda 46 puanla dokuzuncu sırada yer alan Beyoğlu Yeni Çarşıspor’u 2-0 mağlup etti.

66 puanla dördüncü sırada yer alan 1461 Trabzonspor deplasmanda 16 puanla son sırada bulunan Adıyamanspor’la 2-2 berabere kalırken, 58 puanla beşinci sırada yer alan Yeni Mersin İdmanyurduspor deplasmanda 41 puanla on ikinci sırada bulunan Altınorduspor’a 2-0 mağlup oldu.

56 puanla altıncı sırada yer alan Ankaraspor haftayı bay geçerken, 50 puanla yedinci sırada bulunan Karacabey Belediyespor deplasmanda 38 puanla on beşinci sırada yer alan Nazilli Belediyespor’u 3-1 mağlup etti.

47 puanla sekizinci sırada yer alan Ankara Demirspor sahasında 42 puanla on birinci sırada bulunan Diyarbekirspor’u 2-1 mağlup ederken, 44 puanla onuncu sırada yer alan Kırklarelispor deplasmanda 23 puanla on yedinci sırada bulunan Kırşehirspor’la 3-3 berabere kaldı.

41 puanla on üçüncü sırada yer alan Afyonspor deplasmanda 20 puanla on sekizinci sırada bulunan Bursaspor’u 3-0 mağlup ederken, 40 puanla on dördüncü sırada yer alan Serik Belediyespor sahasında 32 puanla on altıncı sırada bulunan Zonguldak Kömürspor’u 1-0 mağlup etti. 

37. HAFTA MAÇLARI

Grupta 37. hafta maçlarının 8’i 28 Nisan Pazar günü saat 15:00’da oynanacakken, 1 maç 30 Nisan Salı günü saat 13:00’da oynanacak. Pazar günü oynanacak maçlarda lider Esenler Erokspor sahasında Adıyamanspor’u konuk ederken, temsilcimiz Vanspor, Ankara Demirspor’la karşılaşacak.

Ankaraspor sahasında Nazilli Belediyespor’u konuk ederken, Kırklarelispor haftayı bay geçecek.
Karacabey Belediyespor sahasında Altınorduspor’u konuk ederken, Beyoğlu Yeni Çarşıspor deplasmanda Yeni Mersin İdmanyurduspor’la karşılaşacak.

Serik Belediyespor deplasmanda 1461 Trabzonspor’la karşılaşırken, Afyonspor sahasında Bucaspor’u konuk edecek.

Zonguldak Kömürspor sahasında Kırşehirspor’u konuk ederken, Bursaspor deplasmanda Diyarbekirspor’la karşılaşacak. 

“ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ”

Teknik direktör Ümit Bozkurt, yaptığı açıklamada, oyuncularının sahada gösterdiği mücadeleden memnun olduğunu ve takımın hedeflerine doğru ilerlediğini söyledi. Bozkurt, takımın şampiyonluk umutlarını son iki haftaya taşıdığını belirtirken, futbolcularının şampiyonluğu arzuladığını, azimli ve kararlı bir şekilde mücadele ettiğini vurguladı.  

Vanspor'un ikinci sırayı garantilemesi, ligdeki istikrarlı ve başarılı sezon geçirmesinin yansıması olarak görülüyor. Kırmızı Siyahlı temsilcimiz, sezon boyunca istikrarlı bir performans sergileyerek üst sıralara tırmanmayı başardı. Teknik direktör Ümit Bozkurt'un takımın başına geçtiği haftadan itibaren yükselişe geçen takım, disiplinli oyun anlayışıyla sahada mücadele ederek sonuçlar almaya devam etti.

Şampiyonluk umutlarını son iki haftaya taşıyan Vanspor, son iki haftadaki maçlarda galip gelip Esenler Erokspor’un alacağı sonuçlara odaklanacak. Futbolcular ve teknik ekip, hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürecek. 

Vanspor'un şampiyonlukta iddialı olması kulüp ve taraftarlar için büyük bir heyecan kaynağı oldu. Takımın başarısı, futbolseverler arasında olumlu etki yaratırken, Vanspor'un adı günden güne daha da duyulur hale geldi. Son iki haftada oynanacak maçlar, hem takım hem de taraftarlar için büyük bir heyecan ve merak konusu oldu. Vanspor, hedeflediği mutlu sona ulaşmak için mücadelesini son ana kadar sürdürecek ve tüm gücüyle şampiyonluk için savaşacak. 

Bakmadan Geçme