Berge: Sorunları çözerek projelerimizi hayata geçireceğiz

AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için dur, durak demeden, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini ve hemşehrilerinden güçlü destek beklediklerini belirtti. Berge, seçimi kazanmaları halinde İpekyolu ilçesinde tespit ettikleri birçok sorunu zaman kaybetmeden acilen çözeceğini ve projelerini bir, bir hayata geçireceğini vurguladı.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere günler kala çalışmalarına ağırlık veren belediye başkan adayları vatandaşları ziyaret ederek destek istiyor. AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge ve ekibi, İpekyolu ilçesinde vatandaşlarla buluşarak projelerini anlatmaya devam ediyor. Vatandaşların ilgisi ve desteğiyle seçimi kazanmayı hedefleyen Berge, İpekyolu ilçesinin geleceğine dair umut verici vaatlerle seçmenlerin karşısına çıkıyor.  

Berge, yaptığı açıklamada, Van’ın en büyük merkez ilçesi İpekyolu’nun sorunlarını, sıkıntılarını tespit etmiş, çözüm odaklı projelerimizi hayata geçirmek için seçimi kazanmamızı bekliyoruz. İpekyolu ilçesinde ulaşım, trafik, altyapı, yol bakım onarım gibi tüm sorunları çözeceklerini ifade etti. Bu kapsamda zemin etüt çalışmaları yaparak depreme dayanıklı toplu konut alanları belirleyeceklerini ve vatandaşlara daha güvenli yaşam alanları sunacaklarını sözlerine ekledi.

Berge: Sorunları çözerek projelerimizi hayata geçireceğiz

İpekyolu ilçesinde ticari sıkışıklığı gidermek, Cumhuriyet Caddesi’nin yükünü azaltıp ticaretin İpekyolu’nun tüm cadde ve sokaklarına yayılması için çalışmalar yapacaklarını dile getiren Berge, ilçeyi katma değeri yüksek, modern bir ticaret merkezine dönüştüreceklerini belirtti. Ayrıca, iş kurma hayali olan vatandaşlara mikro kredi ve işletme yönetimi, pazarlama alanlarında danışmanlık hizmetleri sunacaklarını ifade etti. Bu şekilde vatandaşların iş kurma süreçlerini destekleyerek ekonomik kalkınmaya katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Eğitim konusunda önemli adımlar atacaklarını vurgulayan Berge, İpekyolu ilçesinde her öğrenciye online eğitim platformu hediye edeceklerini kaydetti. Eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak, gelecek nesillerin başarısına katkıda bulunacaklarını ifade etti. 
Üniversite sınavında ilk 50 bine giren öğrencilere burs imkanı sunacaklarını ve üniversiteye başlangıçta uçak ve otobüs bileti desteği sağlayacaklarını belirten Berge, gençlerin eğitim yolculuğunu kolaylaştırmayı ve geleceğe yatırım yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Berge: Sorunları çözerek projelerimizi hayata geçireceğiz

Berge, vatandaşların desteğini beklediğini ve seçilmesi halinde İpekyolu ilçesinde gerçekleştirecekleri projelerle sorunları çözeceklerini vurguladı. İlçe halkının daha iyi bir yaşam sürmesi ve ilçenin gelişmesi için çalışacaklarını söyledi.

“HEMŞEHRİLERİMİZDEN GÜÇLÜ DESTEK BEKLİYORUZ”

Berge açıklamasında “31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Seçimlerde hemşehrilerimizden güçlü destek bekliyoruz. İpekyolu’nda ulaşım, trafik, altyapı, yol bakım onarım gibi eksiklik duyulan, aksayan tüm sorunları kısa sürede çözeceğiz. Zemin etüt çalışmalarıyla depreme dayanıklı toplu konut alanları belirleyip, daha güvenli yaşam alanları sunacağız. Merkezdeki ticari sıkışıklığı ilçenin geneline ticari alanlar açarak genişletecek, İpekyolu'nu katma değeri yüksek, modern bir ticaret merkezine dönüştüreceğiz.  İş kurma hayalinizi gerçeğe dönüştürmek için mikro kredi ve işletme yönetimi, pazarlama alanlarında danışmanlık hizmetleri sunacağız. İpekyolu'nda her öğrencimize online eğitim platformu hediye ediyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak, gelecek nesillerin başarısına katkıda bulunacağız. İpekyolu'nda üniversite sınavında ilk 50 bine giren öğrencilerimize burs verecek, üniversiteye başlangıçta uçak ve otobüs bileti desteği ile öğrencilerimizin yanında olacağız. Geleceğe yatırım yapıyor, eğitim yolculuğunuzu kolaylaştırıyoruz” dedi. 

Berge: Sorunları çözerek projelerimizi hayata geçireceğiz

Berge açıklamasının devamında, “İpekyolu ilçemiz Van’ın en büyük ilçesidir. Gündüz ve gece olmak üzere İpekyolu’nun nüfusu, yerleşik nüfusunun yer, yer bir buçuk, iki katına çıktığı malumunuzdur. Ticari alanların, mağazaların, otellerin, eğlence merkezlerinin, yiyip içme mekanlarının, alışveriş merkezlerinin, turistlerin konakladığı, gezip dolaştığı hareketlilik, canlılık bakımından Van’ın kalbi durumundadır. İpekyolu ülkemizde birçok şehirden daha büyük nüfusa sahip olup almış olduğu göç nedeniyle ilçenin birçok sorunu, sıkıntısı bulunmaktadır. Altyapının yetersiz olduğu, yolların trafiği kaldıramayacak derecede dar ve alternatifsiz oluşu, geçmişte yapılan yanlış ve keyfi imar tadilatları beraberinde birçok sorunu, sıkıntıyı günümüze taşımıştır. Bu sorunların, sıkıntıların tümünü biliyor, tespitlerimizi yapmış, projelerimizi hazırlamış bulunmaktayız. Allah nasip eder Pazar günü tercihinizi bizden yana kullanırsanız hiç vakit kaybetmeden deneyimli ekibimizle Bismillah deyip sorunların çözümü için start alacağız. Seçimlerin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor dua ve desteklerinizi bekliyorum. Herşey Van için, yarınlarımızın bugünlerimizden daha güzel olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme