Belediye'nin Su Zammını Mahkeme Durdurdu

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, su kullanım fiyatlarındaki zamma yürütmeyi durdurma kararı verildiğini açıkladı.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (HATSU) uyguladığı yüksek su fiyatına kişisel olarak itiraz ettiğini ve Hatay İdari Mahkemesi’nce verilen iş yerleri su kullanım fiyatlarındaki zamma yürütmeyi durdurma kararı verildiğini açıkladı.

Şanverdi, yaptığı basın toplantısında şu an çıkan kararın iş yerlerini kapsadığını ve meskenlerle ilgili davanın ise devam ettiğini belirterek, vatandaşların müsterih olmalarını fahiş su fiyatı ile su parası ödettirmeyeceklerini ifade etti. Şanverdi, “Uzun bir süreden bu yana Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ağır su zamları nedeniyle çok yüksek su faturaları ile mağdur edilen değerli hemşerilerimize yapılan bu dayatma ve zulüm Hatay İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararıyla durdurulmuştur” dedi.

Hatay halkına uzun süreden bu yana HAT-SU tarafından Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan su bedelleri ödettirildiğini söyleyen Şanverdi, AK Parti grubu olarak aylarca su zamlarının iptal edilmesine ilişkin 3 defa önerge verilmesine rağmen verilen önergelerin Hatay Büyükşehir Başkanı tarafından gündeme dahi alınmadığını kaydetti. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP meclis grubunun vatandaşlara karşı bu dayatması karşısında daha fazla katlanma imkanı kalınmadığını, yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulamaya son vermek amacıyla Hatay İdare Mahkemesine su zammının iptaline ilişkin 17 Mart 2015 tarihinde dava açıldığını belirten Şanverdi, şöyle devam etti: 

"Dava konusu iş yerleri için tespit edilen içme suyu m3 fiyatının 2014 yılında 1,60TL , Antakya ilçesinde 2010 yılında 2,75TL, 2011 yılında 2,75 TL, 2012 yılında 3,02 TL 2013 yılında 3,02 TL ve 2014 yılında 3,02 TL olduğu, diğer büyükşehirlerden sadece İstanbul İlinde suyun m3 fiyatının 8,80TL olduğu bunun dışında diğer illerde fiyatın 0,75 ile 7,27 aralığında değiştiği, suyun m3 fiyatının aritmetik ortalamasının da 4,80 TL civarında olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle Hatay İdare Mahkemesi 2015/914 E sayılı dosyası ve 12.05.2015 tarihli ara kararınca iş yerleri için uygulanan m3 fiyatının 8,50 TL olarak belirlenmesine ilişkin kısmının uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. maddesi uyarınca yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir”

Ayrıca Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, daha sonra şunları kaydetti:
“Bizim açtığımız dava yalnız iş yerleri ile ilgiliydi. Meskenlerle ilgili idari mahkemede dava devam etmektedir. İnşallah oda en kısa zamanda sonuçlanacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Fahiş su paralarını kendilerine ödettirmeyeceğiz. Bundan emin olsunlar, Bizler AK Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizden aldığımız yetki ve güç ile Hatay halkına hizmet etmeye devam edeceğiz.” 

Bakmadan Geçme